Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Filled Under:

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ από την ΚΑΣΟ! ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ για τους Κυβερνώντες...

Κραυγή αγωνίας και απόγνωσης από την Κάσο,όπου η κατάσταση είναι κάτι περισσότερο από τραγική.Το υγειονομικό προσωπικού του νησιού είναι κυριολεκτικά πέντε άτομα.Πιο συγκεκριμένα ένας γιατρός, μια μαμή η οποία εκτελεί και χρέη νοσηλεύτριας,μια εθελόντρια νοσοκόμα και δυο εθελοντές οδηγοί.Αυτά είναι τα ανθρώπινα χέρια που στηρίζουν το υγειονομικό τμήμα της Κάσου.Όσο για τον εξοπλισμό.Εκεί κι αν είναι απογοητευτική η κατάσταση.Το ασθενοφόρο του νησιού είναι απλά σάπιο ενώ στο νησί δεν υπάρχει Τομέας ΕΚΑΒ.
“Εδώ ζούμε με εθελοντισμό, όμως οι λογαριασμοί δυστυχώς δεν πληρώνονται εθελοντικά” αναφέρει ο οδηγός του ασθενοφόρου κ.Κυριάκος Ζαγοράς ο οποίος είναι εθελοντής. 
Ο γιατρός του νησιού, κ. Νικόλαος Σιμσιρίδης αναφέρει με ένα ψήγμα ελπίδας:“Το ασθενοφόρο, που ήρθε μεταχειρισμένο, έχει γράψει περισσότερα από 730.000 χιλιόμετρα, είναι αλήθεια ότι εδώ δεν κάνουμε μεγάλες διαδρομές, όμως είναι απαραίτητο και είναι πια επικίνδυνο. Μέχρι στιγμής στις εκκλήσεις δεν έχουμε καμιά ανταπόκριση, έχουν περάσει δυο χρόνια και τελευταίο ήταν ένα αίτημα που κάναμε πριν από 2-3 μέρες. Κάθε τόσο κάτι ακούμε, μάλιστα υπήρχαν παλαιότερες αποφάσεις, αλλά νέα δεν υπάρχουν”.
Οι κάτοικοι της Κάσου περιμένουν δυο χρόνια  προκειμένου να αντικατασταθεί το ασθενοφόρο,το οποίο κυριολεκτικά διαλύεται.
Oι αρμόδιοι τι κάνουν;..

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌