Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Filled Under:

ΙΤΑΛΙΚΗ μομφή ΚΑΤΑ ΔΝΤ!''Αντί να πουν μπράβο στους Έλληνες''...

«Mέχρι τις 20 Φεβρουαρίου η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αποφασίσει αν θα χορηγήσει τη νέα δόση βοηθειών για να πληρώσει τα χρέη της Αθήνας, χωρίς την οποία η χώρα μπορεί να οδεύσει προς χρεοκοπία πριν από το Καλοκαίρι»,αυτό αναφέρει η ιταλική εφημερίδα«La Repubblica».
Σε άρθρο της,το οποίο αναφέρεται στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές κάνει λόγο για ‘’πασίγνωστο,πλέον,σενάριο’’,όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, και προσθέτει «βρισκόμαστε και πάλι στη φάση της αντίστροφης μέτρησης».
 «Οι Βρυξέλλες- αλλά θα ήταν ορθότερο να πούμε το Βερολίνo- συνδέουν τις βοήθειες αυτές με βαριά μέτρα περικοπών που η κυβέρνηση Τσίπρα δεν θέλει να εφαρμόσει, ενώ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απειλεί να αποσυρθεί»,υπογραμμίζει ο αθρογράφος,και συμπληρώνει:
«Έναν συμβιβασμό που να αναβάλει τη μόνη καθοριστική επιλογή (την αναδιάρθρωση του χρέους της Αθήνας) για λίγο αργότερα, ουσιαστικά για μετά τις γερμανικές εκλογές».
 Συμπληρώνει, όμως, ότι στην όλη στάση του ΔΝΤ δεν βαραίνει,δεν εξαρτάται πό τον Ομπάμα αλλά από τον Ντόναλντ Τραμπ, αναφέροντας πως ο Τράμπ είναι εκείνος «ο οποίος δείχνει σαφώς πιο περιορισμένο πνεύμα αλληλεγγύης προς την Ευρώπη».
Ο αρθρογράφος κλείνοντας αναφέρει:«Αντί, όμως, να της πούνε "μπράβο", η κυβέρνηση της Αθήνας βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με το αίτημα να στοχεύσει σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για το 2018 και για σειρά επόμενων ετών,λίγοι νορμάλ οικονομολόγοι θεωρούν ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό» και, σίγουρα «μεταξύ αυτών δεν συμπεριλαμβάνονται εκείνοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌