Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Filled Under:

Στη ΖΩΗ μας κρατά ο ΤΡΑΜΠ! Δεν μας ΑΓΑΠΑ, ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ έχει...

Μας κρατά στη ζωή ο Ντόναλντ Τραμπ; Έτσι φαίνεται.
Αυτή είναι η εκτίμηση στην οποία καταλήγει, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ένας από τους σημαντικότερους αναλυτές των ευρωπαϊκών θεμάτων, ο Ντάνιελ Γκρος, διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ευρωπαϊκής Πολιτικής (CEPS), το οποίο έχει έδρα στις Βρυξέλλες. Την ίδια άποψη έχουν και αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες.
«Αυτές οι διαφορές απόψεων θα συνεχιστούν έως ότου η διοίκηση Τραμπ πάρει σαφώς μία θέση» σημειώνει ο κ. Γκρος. Για τον ίδιο, το γεγονός ότι το hedge fund που διαχειριζόταν ο Γουίλμπουρ Ρος (σ.σ. ο Αμερικάνος δισεκατομμυριούχος που αναμένεται να αναλάβει τη θέση του υπουργού Εμπορίου στη διοίκηση Τραμπ) έχει αγοράσει μερίδιο σε ελληνικές τράπεζες (Eurobank) δείχνει ότι, ενδεχομένως, η διοίκηση Τραμπ «έχει συμφέρον να κρατήσει την Ελλάδα στη ζωή». «Αυτό θα ενισχύσει την ήδη υπάρχουσα τάση στο ΔΝΤ να συνεχίσει να πιέζει τους εταίρους της Ελλάδας -και κυρίως τον ESM και τη Γερμανία- να μειώσουν τις απαιτήσεις τους από την Ελλάδα, προκειμένου να φαίνεται πως το ΔΝΤ είναι το καλό», υπογραμμίζει ο κ. Γκρος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌