Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Filled Under:

ΑΝΤΙΒΑΡΟ στην ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΡΑΜΠ! Πανικός στις Βρυξέλλες και κινήσεις ΚΥΚΛΩΤΙΚΕΣ...



Αντίβαρο στην επέλαση Τραμπ προσπαθεί να βρει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρώτη κίνηση είναι η εμπορικές συνομιλίες με το Μεξικό.
«Παρακολουθούμε μαζί μια ανησυχητική άνοδο του προστατευτισμού σ’ όλον τον κόσμο», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η Ευρωπαία επίτροπος Εμπορίου Σεσίλια Μάλστρομ και ο Μεξικανός υπουργός Οικονομίας Ιλντεφόνσο Γκουαχάρντο. Οι δύο αξιωματούχοι αποφάσισαν «να επιταχύνουν τον ρυθμό των συνομιλιών τους ώστε να αποκομίσουν νωρίτερα τα οφέλη απ’ αυτές», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση. 
Η ΕΕ και το Μεξικό άρχισαν συνομιλίες τον Μάιο του 2016 για να τονώσουν τις εμπορικές ανταλλαγές τους, εκσυγχρονίζοντας μια συμφωνία που είχε τεθεί σε ισχύ πριν από περισσότερο από 16 χρόνια. Ο στόχος ήταν η συμφωνία αυτή να συντονιστεί με τη συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών με τον Καναδά, τη CETA, την οποία η ΕΕ θέλει να αναγάγει σε πρότυπο.
Η πολιτική προστατευτισμού του Τραμπ έχει αλλάξει τις Παγκόσμιες συμμαχίες και το status quo. Ήδη βλέπουμε τα πρώτα ψήγματα αλλαγών και περιμένουμε τη συνέχεια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌