Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

Filled Under:

ΑΝΤΙΒΑΡΟ στην ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΡΑΜΠ! Πανικός στις Βρυξέλλες και κινήσεις ΚΥΚΛΩΤΙΚΕΣ...Αντίβαρο στην επέλαση Τραμπ προσπαθεί να βρει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρώτη κίνηση είναι η εμπορικές συνομιλίες με το Μεξικό.
«Παρακολουθούμε μαζί μια ανησυχητική άνοδο του προστατευτισμού σ’ όλον τον κόσμο», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η Ευρωπαία επίτροπος Εμπορίου Σεσίλια Μάλστρομ και ο Μεξικανός υπουργός Οικονομίας Ιλντεφόνσο Γκουαχάρντο. Οι δύο αξιωματούχοι αποφάσισαν «να επιταχύνουν τον ρυθμό των συνομιλιών τους ώστε να αποκομίσουν νωρίτερα τα οφέλη απ’ αυτές», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση. 
Η ΕΕ και το Μεξικό άρχισαν συνομιλίες τον Μάιο του 2016 για να τονώσουν τις εμπορικές ανταλλαγές τους, εκσυγχρονίζοντας μια συμφωνία που είχε τεθεί σε ισχύ πριν από περισσότερο από 16 χρόνια. Ο στόχος ήταν η συμφωνία αυτή να συντονιστεί με τη συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών με τον Καναδά, τη CETA, την οποία η ΕΕ θέλει να αναγάγει σε πρότυπο.
Η πολιτική προστατευτισμού του Τραμπ έχει αλλάξει τις Παγκόσμιες συμμαχίες και το status quo. Ήδη βλέπουμε τα πρώτα ψήγματα αλλαγών και περιμένουμε τη συνέχεια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη.