Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Filled Under:

ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ! Η επιδημία που «σαρώνει» τον πλανήτη…

ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ! Η επιδημία που «σαρώνει» τον πλανήτη…

Σακχαρώδης Διαβήτης – Μια αληθινή «επιδημία»- Με αυτό τον τίτλο κυκλοφορεί άρθρο, αφιερωμένο στην ασθένεια της εποχής, στο ιταλικό site «La Stampa»
Ο Διαβήτης αποτελεί πλέον την πιο διάσημη ασθένεια σε ολόκληρο τον πλανήτη. 400 εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο υποφέρουν απο τη νόσο. Στην Ιταλία μάλιστα το ποσοστό των ασθενών ξεπερνάει τα 4 εκατομ. Στις ΗΠΑ αποτελεί την τρίτη αιτία θανάτου, μετά από τα καρδιαγγειακά και τον καρκίνο!
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας υπολογίζεται πως μέχρι το 2040, το ποσοστό θα αγγίξει τα 642 εκατομ. ασθενών. Ενώ μέχρι το 2020, οι Διαβητικοί στην Ιταλία θα ξεπεράσουν τα 5 εκατομ.
Το θέμα έχει απασχολήσει ιδιαίτερα την επιστημονική κοινότητα. Μέσα στις επόμενες μέρες στην Μπολώνια σε συνέδριο το θέμα θα πρωταγωνιστήσει. Στο συνέδριο θα λάβουν μέρος γιατροί από ολόκληρο τον πλανήτη.
Σύμφωνα με τους ειδικούς μάλιστα, ο Σακχαρώδης Διαβήτης αποτελεί μία ασθένεια η οποία στην εποχή μας έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις με σημαντικές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.
Αξίζει να σημειωθεί, σύμφωνα με τους επιστήμονες, πως ο διαβήτης είναι συχνότερος στον ανεπτυγμένο κόσμο.
Το άγχος, οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής, η καθιστική ζωή, η παχυσαρκία, η διατροφή πλούσια σε υδατάνθρακες φαίνεται να αποτελούν συμμάχους του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌