Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Filled Under:

«Ερωτικά φίλτρα»! Κι όμως, υπάρχουν…

«Ερωτικά φίλτρα»! Κι όμως, υπάρχουν…


Από αρχαιοτάτων χρόνων η επιθυμία του ανθρώπου να καλυτερεύσει τη σεξουαλική του ζωή, καθώς επίσης και η ανάγκη του να τεκνοποιήσει θεωρείται δεδομένη. Από ιστορικές πηγές προκύπτουν πληροφορίες τροφών, φαγητών και ποτών ,που θεωρητικά αυξάνουν την ερωτική επιθυμία. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός της προέλευσης του ονόματος των τροφών αυτών : ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΚΑ. Με όνομα δανεισμένο από τη θεά του έρωτα,της αγάπης και της ομορφιάς, τη θεά Αφροδίτη, τα αφροδισιακά βότανα και οι αφροδισιακές τροφές έρχονται να υποσχεθούν ένα “μαγικό άγγιγμα” στη λίμπιντο! Δεν υπάρχουν όμως επιστημονικές μελέτες που να επιβεβαιώνουν αυτούς τους ισχυρισμούς. Η προβαλλόμενη αποτελεσματικότητά τους μπορεί να οφείλεται στην εσωτερική ανάγκη των ανθρώπων για αποτέλεσμα και στην πίστη τους για ενδυνάμωση της σεξουαλικότητάς τους.
Οι ρυθμοί της καθημερινότητας, η εργασία, το άγχος, τα προβλήματα στη σχέση, η κούραση, καθώς και διάφοροι ιατρικοί λόγοι είναι μερικές από τις αιτίες της μειωμένης σεξουαλικής επιθυμίας. Για το λόγο αυτό οι τροφές με αφροδισιακές ιδιότητες είναι αντικείμενο εκτεταμένης έρευνας ανά τους αιώνες. Θαυματουργά βότανα από την αρχαία Κίνα, μαγικοί καρποί των πολιτισμών της Μεσογείου, αγαπημένη σοκολάτα και καφές από την προϊστορική Αμερική. Οι παραδόσεις αυτές πέρασαν από γενιά σε γενιά και εξελίχθηκαν μέσα στο χρόνο για να μας δώσουν μια λίστα σύγχρονων “μαγικών ερωτικών φίλτρων”. Μερικά γνωστά σε όλους, αλλά και μερικά όχι και τόσο. Αυτά είναι κάποια από τα πιο εύκολα βήματα για μια καλή σεξουαλική ζωή :
Αρχικά, η αγαπημένη σε όλους σοκολάτα. Η σοκολάτα είναι πλούσια σε πολυφαινόλες που είναι ουσίες με αντιγηραντική δράση. Παράγεται από το κακαόδεντρο, το οποίο πρωτοκαλλιεργήθηκε από τους Αζτέκους και τους Μάγια και “βαπτίστηκε” από τον Σουηδό βοτανολόγο Linnaeus ως Theobroma (τροφή των θεών στα λατινικά) προμηνύοντας έτσι την υψηλή θέση της σοκολάτας στην ανθρώπινη διατροφή. Σύμφωνα λοιπόν με κάποιους ερευνητές, η πρόσληψη πρωτεΐνης και υδατανθράκων και τα επίπεδα σεροτονίνης του εγκεφάλου σχετίζονται. Η σεροτονίνη λειτουργεί ως νευροδιαβιβαστής, αλλά μπορεί να κυκλοφορεί και σε ολόκληρο το σώμα δρώντας ως ορμόνη. Όταν τρώμε σοκολάτα που είναι πλούσια σε ατόφια σεροτονίνη, επηρεάζονται οι νευροδιαβιβαστές που λειτουργούν μεταφέροντας ηλεκτρικά μηνύματα ανάμεσα στους νευρώνες του εγκεφάλου και είναι υπεύθυνοι για τις αλλαγές στις αισθήσεις και τα συναισθήματά μας.
Τα στρείδια, σύμφωνα με μια ψυχολογική προσέγγιση, έχουν αφροδισιακές ιδιότητες εξαιτίας του σχήματός τους. Με ένα σχισμοειδές σχήμα και μαλακή υφή,παραπέμπουν στα γυναικεία γεννητικά όργανα. Ο ερεθισμός του εγκεφάλου είναι περισσότερο σημαντικός ακόμα και από τον ερεθισμό των γεννητικών οργάνων. Αυτός είναι και ο λόγος που οι άνθρωποι συνδύασαν τα οστρακοειδή με τη σεξουαλικότητα. Είναι πλούσια σε ψευδάργυρο και μεταλλικά άλατα που βοηθούν τους άνδρες στην παραγωγή σπέρματος και τις γυναίκες στην ωορρηξία.
Σύμφωνα με έρευνες, ένα με δύο ποτηράκια κρασί (κατά προτίμηση κόκκινο), αυξάνουν την ερωτική διάθεση. Αυτό οφείλεται στις αντιοξειδωτικές χημικές ουσίες που περιέχει το κρασί, οι οποίες διευρύνουν τα αιμοφόρα αγγεία με αποτέλεσμα την αύξηση της ροής του αίματος στις ερωτογενείς ζώνες.
Οι ξηροί καρποί είναι πολύ σημαντικοί για τη διατροφή μας. Έχουν όλα τα λιπαρά οξέα που απαιτεί το σώμα μας για να διατηρήσει αμείωτη τη σεξουαλική ορμή, ακόμα και μετά απο μια πολύ κουραστική μέρα στη δουλειά.Τα καρύδια ήταν δημοφιλή στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και τα κουκουνάρια στους αρχαίους πολιτισμούς της Μεσογείου.
Ένα παγωτό βανίλια είναι πλούσιο σε ασβέστιο και φώσφορο, τα οποία ενισχύουν τη λίμπιντο και κάνουν πιο έντονο τον οργασμό.
Το καρπούζι περιέχει L-κιτρουλίνη, ένα αμινοξύ που βοηθά στη βελτίωση της ροής του αίματος. Έχει σχεδόν την ίδια επίδραση με το Viagra, χωρίς όμως τις αρνητικές επιπώσεις του. Έξι φέτες καρπούζι ισοδυναμούν με ένα χάπι.
Οι μπανάνες, πηγή καλίου, αυξάνουν τη λίμπιντο και βελτιώνουν την αντοχή και την παραγώγη των απαραίτητων ορμονών των γυναικών. Ασφαλώς σημαντικό ρόλο παίζει και το σχήμα τους που παραπέμπει σε φαλλό.
Η γαστρονομική και θρεπτική αξία της τρούφας καθιστά αυτόν τον μύκητα ένα απο τα πιο περιζήτητα και ακριβά εδέσματα παγκοσμίως. Του αποδίδονται επίσης θεραπευτικές δράσεις και ισχυρές αφροδισιακές ιδιότητες.
Τα αυγά καταστέλλουν τη νευρικότητα και δίνουν αντοχή.
Από τα λαχανικά, οι βολβοί κυρίως (κρεμμύδι,σκόρδο,παντζάρι), ήταν περιβόητοι για τις θετικές τους επιδράσεις στη σεξουαλική ορμή των ανθρώπων. Το σκόρδο ήταν δημοφιλές από την εποχή του Ομήρου ακόμα. Το χρησιμοποιούσαν σε ένα σκεύασμα μαζί με τυρί, αυγά, μέλι και λάδι και από εκεί προέρχεται πιθανώς η σημερινή σκορδαλιά.
Το ελαιόλαδο έχει αφροδισιακή δράση που συνδέεται με τη βιταμίνη Ε.
Τα σύκα είχα υψηλή θέση στην εκτίμηση των αρχαίων Ελλήνων. Υπήρχαν μάλιστα και τελετουργίες συνουσίας στις οποίες το σύκο είχε τιμητική θέση.
Το σουσάμι και το μέλι θεωρούνται ισχυρά αφροδισιακά και χρησιμοποιούνται είτε από μόνα τους, είτε προστίθενται σε διάφορες σαλάτες με βραστούς εδώδιμους βολβούς.
Ένα από τα πιο ισχυρά αφροδισιακά θεωρείται και το Ginseng. Το φυτό αυτό χρησιμοποιούνταν ήδη από την αρχαία Κίνα από όσους αντιμετώπιζαν σεξουαλικά προβλήματα. Τονώνει τη σωματική και διανοητική ευεξία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσα σε αφεψήματα ή φυσικούς χυμούς φρούτων. Υπάρχει και ως βάσικό συστατικό πολλών ενεργειακών ποτών του εμπορίου!
Το δεντρολίβανο είναι τονωτικό και βοηθητικό της σεξουαλικής λειτουργίας.
Η μέντα περιέχει μια δροσιστική ουσία, τη μενθόλη. Είναι αντισηπτική, καταπολεμά τη γρίπη, το συνάχι και τον πονόλαιμο, έχει χωνευτικές και ηρεμιστικές ιδιότητες σε μικρή δόση και αφροδισιακές σε μεγάλη δόση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌