Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Filled Under:

Αποφασίζει και ΔΙΑΤΑΖΕΙ η κυβέρνηση! Μόνα θύματα τα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Δεν κάνει πίσω το υπουργείο Παιδείας και ο Κώστας Γαβρόγλου σχετικά με τις θεματικές ημέρες που θέλει να επιβάλλει στα σχολεία, για την υποχρεωτική ενημέρωση των μαθητών Γυμνασίου για την ομοφοβία και τις έμφυλες ταυτότητες.
Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), έχει αντιδράσει έντονα και ζητά να αποσυρθεί η υποχρεωτικότητα, λόγω έλλειψης της δέουσας προετοιμασίας.
Ωστόσο, ο υπουργός Παιδείας επιμένει και «πυροδοτεί» την ήδη υπάρχουσα ένταση με δηλώσεις του: «Όλοι οι εκπαιδευτικοί καλούνται να αξιοποιήσουν το εξαιρετικό υλικό που είναι ήδη αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΙΕΠ αλλά και τη δική τους εμπειρία, ώστε σε συνεργασία και με εξωσχολικούς φορείς να προχωρήσουν σε μια πολύμορφη και εις βάθος συζήτηση ενός πλέγματος προβλημάτων που απασχολούν έντονα τους νέους. Τέτοια είναι, π.χ., τα χαμηλής διατροφικής αξίας γεύματα, οι επιπτώσεις μιας καθημερινότητας που συχνά χαρακτηρίζεται από μια διαρκώς διογκούμενη εξάρτηση από ηλεκτρονικά παιχνίδια, το Διαδίκτυο και τα κινητά. Επιπλέον, πρέπει να δοθεί έμφαση ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές στα θέματα ισότητας και να στοχαστούν τους λόγους για τους οποίους συνεχίζει η κυριαρχία των στερεοτύπων όπου π.χ. οι άνδρες προβάλλονται ως δυνατοί και σκληροί ενώ οι γυναίκες ως αδύναμες και ευαίσθητες», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην «Καθημερινή».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌