Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Filled Under:

ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ η ΑΕΡΑΜΥΝΑ της ΕΛΛΑΔΑΣ! Προσεγγίσαμε τη Ρωσία;..

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Ελληνική Άμυνα της χώρας μας. Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής από το ΥΕΘΑ από εχθές έχει ξεκινήσει η διαδικασία ολοκλήρωσης του ΚΛΕΙΔΩΜΑΤΟΣ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ.
Πιο συγκεκριμένα οι συμβάσεις FOS που ολοκληρώνονται, αφορούν τα μεσαίου βεληνεκούς (SHORADS) 9K331 TOR-M1 (κατά NATO SA-15 Gauntlet) και 9K33M3 OSA-AKM (κατά NATO SA-8B Gecko Mod. 1) που επιχειρεί το Πυροβολικό του Ελληνικού Στρατού, καθώς επίσης και τα μεγάλου βεληνεκούς συστήματα S-300PMU1 που επιχειρεί η Πολεμική Αεροπορία.
Σε περίπτωση που οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν μιλάμε για μεγάλης σημασίας γεωστρατηγική πράξη, καθώς αφενός μεν ενισχύονται οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας αφετέρου δε γίνεται η πολυπόθητη προσέγγιση με τη Ρωσία.
Σίγουρα η στάση του Τραμπ απέναντι στη Ρωσία έχει παίξει το ρόλο της. Ωστόσο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και το γεγονός πως οι Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν χρήματα. 
Περισσότερα όμως για το θέμα αυτό σε επόμενο άρθρο μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌