Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Filled Under:

Στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ τα ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ! Στην ΕΛΛΑΔΑ τα πολεμούν…

«Αυτή τη στιγμή διδάσκονται αρχαία ελληνικά σε σχεδόν 30 ευρωπαϊκές χώρες από την Πορτογαλία έως την Ρωσική Ομοσπονδία και από την Αγγλία έως την Ιταλία», υπογράμμισε σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Κωνσταντίνος Καρκανιάς, διευθυντής του σχολείου «Μέγας Αλέξανδρος».
Το Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1972 και διδάσκει τα αρχαία ελληνικά και τη σύγχρονη γλώσσα, σε ξένους που ζούνε στην Ελλάδα.
Η ονομασία του προέρχεται από τον μεγάλο στρατηλάτη και δόθηκε για να θυμίζει την μεγάλη εξάπλωση της ελληνικής γλώσσας.
Ο  κ. Καρκανίας τονίζει ότι η Ιταλία κατέχει την πρώτη θέση στην εκμάθηση των αρχαίων ελληνικών, με «783 κλασικά λύκεια κατανεμημένα σε όλη τη χώρα, τα οποία παρακολουθούν περισσότεροι από 320 χιλιάδες μαθητές. Τα αρχαία διδάσκονται και στις πέντε τάξεις των κλασικών λυκείων με περίπου πέντε ώρες ανά εβδομάδα».
Αυτό να το διαβάσουν οι κύριοι της κυβέρνησης, που θέλουν να διώξουν τα αρχαία ελληνικά, ξεχνώντας ότι είναι η γλώσσα μας. 

http://voicenews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌