Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Filled Under:

Μην ξαναπετάξετε το κέλυφος από το αυγό! Πως μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να θεραπευτείτε…

Μην ξαναπετάξετε το κέλυφος από το αυγό! Πως μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να θεραπευτείτε…


Νέα έρευνα από τη Γερμανία δείχνει ότι οι ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα μπορούν να ωφεληθούν από την καθημερινή λήψη συμπληρώματος φτιαγμένου από μεμβράνη κέλυφους αυγών. Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Arthritis συμπεριέλαβε 44 άτομα ηλικίας 42-95, τα οποία υπέφεραν από οστεοαρθρίτιδα του γονάτου, του γοφού ή και των δύο. Στα άτομα δινόταν καθημερινά μια κάψουλα που περιείχε 500 mg μεμβράνης κέλυφους του αυγού για 60 ημέρες.
Τα αποτελέσματα αξιολογήθηκαν σε 10, 30 και 60 μέρες μέσω ενός σύντομου ερωτηματολογίου, βασισμένου στον Δείκτη Οστεοαρθρίτιδας των Πανεπιστημίων Δυτικού Οντάριο και του McMasters (WOMAC) και με μειώσεις στη χρήση των φαρμάκων καταστολής του πόνου, όπως καταγράφτηκε στα ημερολόγια των ασθενών.
Από τους 37 ασθενείς που ολοκλήρωσαν τη μελέτη, η λήψη αυτού του προϊόντος προκάλεσε σημαντική βελτίωση σε επτά από τις εννιά ερωτήσεις που αξιολογήθηκαν σε 10 μέρες και σε όλες τις εννιά ερω-τήσεις στις 30 και 60 μέρες. Η λήψη αυτού του προϊόντος προκάλεσε επίσης σημαντικές βελτιώσεις στη δυσκαμψία των αρθρώσεων σε 30 μέρες (27,4%) και σε 60 μέρες (29,3%) στις αρχικές αξιολογήσεις.
Οι συγγραφείς της μελέτης συμπέραναν ότι το συμπλήρωμα μεμβράνης κέλυφους του αυγού είναι θεραπευτική επιλογή για την αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας του γόνατου και/ή του γοφού και ότι «ένα σημαντικό ποσοστό των ασθενών θα ωφεληθούν από τη λήψη συμπληρώματος μεμβράνης κέλυφους του αυγού»
Το συμπλήρωμα μεμβράνης κέλυφους του αυγού είναι ένα από τα καλύτερα για να διατηρείτε υγιείς αρθρώσεις και έναν υγιή τρόπο ζωής. Το αυγό έχει ένα κέλυφος που προστατεύει τη μεμβράνη, τον κρόκο και το ασπράδι. Καθένας που έχει προσπαθήσει να καθαρίσει ένα αρκετά βρασμένο αυγό, ξέρει πόσο ανθεκτική και σκληρή είναι η μεμβράνη. Μέχρι πρόσφατα η πλειοψηφία των κέλυφων των αυγών πετιόταν αμέσως μόλις το κέλυφος έσπαγε και έβγαινε ο κρόκος και το ασπράδι. Το μεγαλύτερο μέρος όμως της ωφέλιμης μεμβράνης του αυγού πετιόταν μαζί με το κέλυφος.
Όταν οι επιστήμονες έκαναν προσεκτική εξέταση, βρήκαν ότι η μεμβράνη του κέλυφους του αυγού είναι μια φυσική πηγή γλυκοζαμίνης, χονδροϊτίνης, κολλα-γόνου και υαλουρονικού οξέος, συστατικά που ενισχύ-ουν την υγεία και την ευκαμψία των αρθρώσεων.
Μάριος Δημόπουλος
Διατροφολόγος
Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition
Μέλος της American Association of Drugless Practitioners

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌