Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Filled Under:

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ! Ο Τούρκος που ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΕ έφυγε ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΣ...

Την Παρασκευή εντοπίστηκε από ειδικό φρουρό του Πολεμικού ναυτικού που περιπολούσε με το περιπολικό σκάφος, ο αρχιμηχανικός του πληρώματος του φορτηγού πλοίου “MAKBULE ANA”, σημαίας Τουρκίας, να φωτογραφίζει και να βιντεοσκοπεί καμουφλαρισμένα με κάμερα και με το κινητό του τηλέφωνο, τις εγκαταστάσεις και τα πλοία του Ναυστάθμου Σαλαμίνας, από το κατάστρωμα του πλοίου του το οποίο περνούσε από τον Δίαυλο Σαλαμίνας.
Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο συλληφθείς ονομάζεται Τσενγκίζ Οϊγκούρ (Cengiz Uygur) και είναι συνταξιούχος υπαξιωματικός του τουρκικού Ναυτικού. Ο Τούρκος συνελήφθη από τις λιμενικές αρχές στο λιμάνι της Ελευσίνας αμέσως μόλις κατέπλευσε το πλοίο του.
Η κάμερα και το κινητό κατασχέθηκε και ο Τσενγκίζ Οϊγκούρ συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 149 του ποινικού κώδικα και προσήχθη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά με τη διαδικασία του αυτοφώρου, απ’ όπου αφέθη ελεύθερος και ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 8 Φεβρουαρίου. Εν τέλει ο Τούρκος δικάστηκε ερήμην σε ένα χρόνο φυλάκιση. 
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι εύλογα και απαιτούν απάντηση από τις εν υπνώσει κυβερνητικές αρχές:
1. Γιατί δεν του ασκήθηκε δίωξη για κατασκοπία, αλλά μόνο δίωξη με βάση το άρθρο 149του ΠΚ, την στιγμή που υπάρχει συγκεκριμένη μαρτυρία, βρέθηκαν συγκεκριμένα βίντεο, υπήρξε καλυμμένη και διαρκής ηλεκτρονική καταγραφή και πιθανώς μετάδοσή τους, ενώ γνώριζε τις απαγορεύσεις.
2. Εξετάσθηκε η πιθανότητα οι ηλεκτρονικές αυτές καταγραφές και τα βίντεο να μεταδόθηκαν μέσω του τηλεφώνου σε κάποιον άλλο αποδέκτη εντός ή εκτός της χώρας μας;
3. Γιατί δεν κρατήθηκε σύμφωνα με την αυτόφωρη διαδικασία αφού ήταν πολύ πιθανόν να διαφύγει στο εξωτερικό και να μην παρουσιασθεί για την δίκη. Αυτός άλλωστε είναι ένας από τους βασικούς λόγους της αυτόφωρης διαδικασίας, μαζί με την πιθανότητα να προβεί σε νέα ποινικά κολάσιμη πράξη, την οποία ήταν πολύ πιθανόν να κάνει.
4. Την Παρασκευή 3-2-2017 το Τουρκικό πλοίο με το πλήρωμά του απέπλευσε από το λιμάνι της Ελευσίνας. Γιατί δεν διασφαλίσθηκε ότι ο υπόδικος Τούρκος δεν θα φύγει με το πλοίο του και θα παραμείνει στην χώρα μας για να δικασθεί;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌