Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Filled Under:

Το ΚΡΕΜΛΙΝΟ είναι το ΑΦΕΝΤΙΚΟ της Μ.ΑΝΑΤΟΛΗΣ! Γεωστρατηγικές ΑΝΑΚΑΤΑΞΕΙΣ στον Ισλαμικό Κόσμο...



Μεγάλες γεωστρατηγικές αλλαγές λαμβάνουν χώρα στη Μέση Ανατολή. Ο Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχης Αμπντάλα Μπιν Ζάγεντ αλ Νάχιαν συναντήθηκε με τον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ για να συζητήσουν τις αλλαγές στη Μέση Ανατολή. 
Μάλιστα προκάλεσε αίσθηση η δήλωση του μουσουλμάνου Υπουργού Εξωτερικών, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που είπε, για το διάταγμα Τραμπ, τα εξής:
«Οι ΗΠΑ έλαβαν μια κυρίαρχη απόφαση. Θα ήταν λάθος να πούμε ότι στρέφεται (το διάταγμα) συγκεκριμένα εναντίον μιας θρησκείας».
Η δήλωση αυτή έχει βαρύνουσα σημασία.  Αφενός μεν γίνεται παρουσία του Σεργκέι Λαβρόφ ο οποίος δεν διαφώνησε, σε πλήρη αρμονία με τις ΗΠΑ. Αφετέρου δε δείχνει πως τα Αραβικά Εμιράτα, αντιλαμβάνονται πως η Ρωσία είναι το αφεντικό της Μέσης Ανατολής καθώς ο Τραμπ, σε αντίθεση με τους Δημοκρατικούς (Ομπάμα, Κλίντον) δεν επιθυμεί εμπλοκή στην περιοχή.
Η συνεννόηση Λευκού Οίκου-Κρεμλίνου έχει προκαλέσει πανικό όχι μόνο στο ISIS αλλά και στους υποστηρικτές του, όπως η Σαουδική Αραβία (μεγάλοι χρηματοδότες του Ιδρύματος Κλίντον). Φαίνεται ξεκάθαρα πως την αλλαγή ισχύος προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα Εμιράτα, στρεφόμενοι στο Ρωσικό Παράγοντα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌