Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Filled Under:

ΒΟΜΒΑ! Αλλάζουν τα σύνορα στα Βαλκάνια! Τι παίρνει η ΕΛΛΑΔΑ...

20  χρόνια (περίπου) μετά τον τραγικό εμφύλιο πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία το αίτημα για επαναχάραξη των συνόρων επανέρχεται δριμύτερο και επηρεάζει άμεσα τη χώρα μας. 
Οι εθνικιστικές τάσεις έχουν φτάσει σε ύψιστο σημείο. Αφενός μεν το όραμα της Μεγάλης Αλβανίας που εξάπτει τα πάθη στο Κοσσυφοπέδιο και δημιουργεί πίεση στη Σερβία. Οι Σέρβοι που βλέπουν πως πιέζονται και γι αυτό εξοπλίζονται ‘σαν αστακοί’, από τη Ρωσία. Η Κροατία που έχει εξελιχθεί σε προτεκτοράτο του ΝΑΤΟ στη Βαλκανική και τέλος οι Βόσνιοι μουσουλμάνοι, που επιθυμούν ενίσχυση της θέσης τους ενώ παράλληλα γίνονται και δέκτης μουσουλμάνων από τη Μέση Ανατολή.
Εκτός από τις Εθνικιστικές Τάσεις δεν πρέπει να ξεχνάμε το θρησκευτικό στοιχείο. Ορθόδοξοι, καθολικοί και μουσουλμάνοι βρίσκονται σε μία αέναη σύγκρουση στην περιοχή και η χάραξη των συνόρων φαντάζει η μόνη λύση για τη διευθέτηση των διενέξεων. 
Μια ενδεχόμενη διάλυση των Σκοπίων θα προσαρτήσει στην Ελλάδα νέο έδαφος και θα αλλάξουν και τα δικά μας σύνορα. Ωστόσο, το πρόβλημα έγκειται στη συνείδηση των όσων μείνουν πίσω, αφού θα βρίσκονται σε ελληνικό -πλέον-έδαφος αλλά θα είναι Σλάβοι. 
Και το βασικό ερώτημα είναι ένα: 
Η επαναχάραξη αυτή θα γίνει με τα όπλα ή ειρηνικά;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌