Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Filled Under: ,

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΕΞΟΔΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ! ΦΕΥΓΟΥΜΕ! ΑΠΛΑ ΦΕΥΓΟΥΜΕ…- ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ !

Φεύγουμε. Απλά φεύγουμε. Τις λεπτομέρειες θα τις πληροφορηθείτε σύντομα…
foto1
Ο Πολ Τόμσεν δεν άφηνε περιθώρια παρερμηνείας στον Ελληνα δημοσιογράφο για τις προθέσεις του Ταμείου σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα.
-Εξάλλου δεν ανέχομαι μετά την πολυετή προσπάθεια με κυβερνήσεις που αρνούνται να κάνουν μεταρρυθμίσεις να βρίσκομαι στο επίκεντρο προσβλητικών επιθέσεων στο πρόσωπό μου…
Ο επικεφαλής των Ευρωπαικών Υποθέσεων του Ταμείου ήταν σχεδόν οργισμένος με την Ελλάδα-ενώ έδειχνε να μην μπορεί να ξεχάσει και την περιπέτεια με τους “Κοριούς”.
Το ΔΝΤ εγκαταλείπει το πρόγραμμα και ο Σόιμπλε ξεκινάει την προεκλογική περίοδο στην Γερμανία με σφοδρή επίθεση κατά του Σουλτς που θέλει μια Ελλάδα χωρίς μεταρρυθμίσεις ώστε να πετάει στο σκουπιδότοπό της το χρήμα των Γερμανών φορολογουμένων.
Στο μεταξύ πλέον για τον Σόιμπλε η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι σχεδόν ανώδυνη οικονομικά εάν σκεφτεί κανείς ότι εκείνη της Γαλλίας θα στοιχίσει περί τα 30 δις ετησίως.
foto2
Αυτό ανακοίνωσε  ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της χώρας και μέλος της ΕΚΤ, Francois Villeroy de Galhau-photo.
Το επιτόκιο που καταβάλλει η κυβέρνηση για την εξυπηρέτηση του χρέους της έχει μειωθεί κατά 1,5% από την ημέρα που υιοθέτησε το ευρώ, τόνισε ο διοικητής της κεντρικής της τράπεζας, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.
Μια επιστροφή στο εθνικό νόμισμα της Γαλλίας “δεν ανταποκρίνεται στην επιθυμία των Γάλλων ή στις διεθνείς δεσμεύσεις της Γαλλίας μετά από μια δημοκρατική απόφαση που ελήφθη μέσω δημοψηφίσματος για την επιλογή του ευρώ”, τόνισε ο VIlleroy de Galhau.
Ο ίδιος επέμεινε ότι το ευρώ εμπνέει εμπιστοσύνη μεταξύ των καταναλωτών και των επιχειρηματιών, καθώς διατηρεί την αξία του. Η Γαλλία χρειάζεται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είπε, για να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη σε ταχύτερο ρυθμό από το 1,3% που αναμενόταν το 2017.
Εάν το κόστος εξόδου της Γαλλίας είναι μόλις 30 δις ευρώ, για τον Σόιμπλε δεν έχει νόημα η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.
Πολλά θα εξαρτηθούν και από την συνάντηση Μητσοτάκη με Μέρκελ και Σόιμπλε.
Στο μεταξύ ειλικρινείς και κοντά στην πραγματικότητα, δηλαδή απαισιόδοξες, είναι οι εκτιμήσεις των βρετανικών Financial Times και Guardian για την ελληνική αξιολόγηση, αλλά και για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.
Ευρώπη και Ελλάδα κινδυνεύουν επειδή δεν έχουν το θάρρος να μιλήσουν τη γλώσσα της αλήθειας, επισημαίνει σε άρθρο του στους Financial Times ο οικονομικός αναλυτής Wolfgang Munchau.
Με ένα ιδιαίτερα ειρωνικό ύφος, επισημαίνει πως “όλοι θέλουν να διατηρήσουν για λίγο ακόμη το παραμύθι της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους”, παρά την “ειλικρινή”, όπως τη χαρακτηρίζει, τοποθέτηση του ΔΝΤ πως το χρέος της Ελλάδας είναι εξαιρετικά μη βιώσιμο.
Ο Munchau εκτιμά πως το ΔΝΤ τελικά θα αποσυρθεί από το ελληνικό πρόγραμμα, αφήνοντας τους Ευρωπαίους να κακοδιαχειριστούν την ελληνική κρίση”.
Στο στόχαστρο του αναλυτή των FT τίθεται ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας για δύο λόγους: πρώτον, επειδή δέχτηκε τον στόχο 3,5% για το πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο δεν θα καταφέρει η ελληνική οικονομία να πετύχει και, δεύτερον, επειδή συντάχθηκε με τους Ευρωπαίους κατά του ΔΝΤ, το οποίο είναι το μόνο που ζητά ελάφρυνση χρέους.
“Αν τελικά το Ταμείο βγει από το πρόγραμμα, είτε η Ελλάδα θα προχωρήσει σε αθέτηση των πληρωμών και θα βγει από την Ευρωζώνη, είτε η Γερμανία, πριν τις εκλογές, θα αποδεχθεί ελάφρυνση του ελληνικού χρέους”.
Για μια κατάσταση που δείχνει ότι θα καταλήξει σε έναν ακόμη “βρώμικο συμβιβασμό” κάνει λόγο ο Guardian, σε δημοσίευμά του, αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους πιστωτές της, ενώ παρομοιάζει τον συμβιβασμό με ένα “τσιρότο”.
Πιο συγκεκριμένα, η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι οι συναντήσεις του ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους θεσμούς είχαν ως σκοπό “να καθυστερήσει η όποια τιμωρία για την έλλειψη μεταρρυθμιστικού ζήλου της Αθήνας μέχρι του χρόνου, όταν θα είχαν ολοκληρωθεί οι εκλογικές αναμετρήσεις σε Ολλανδία, Γαλλία, Γερμανία και πιθανώς στην Ιταλία”.
“Το να αποκαλέσει κανείς αυτόν το συμβιβασμό, αυτοκόλλητο επίδεσμο, αποτελεί έλλειψη σεβασμού στις ιαματικές ιδιότητες του ταπεινού τσιρότου”, σχολιάζει μάλλον με δηκτικό τρόπο η εφημερίδα.
Αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, η εφημερίδα αναφέρει αφενός ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι βρίσκονται χαμηλά στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων και αφετέρου δεν θα αντέξει να τραβήξει επί μακρόν την κόντρα με τις Βρυξέλλες. Πιθανώς να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, αλλά όπως εκτιμά ο Guardian αυτό θα ήταν καταστροφή για το κυβερνών κόμμα.
kourdistoportocali
Δημοψήφισμα για το Ευρώ
tsiprasimg_08871477298162-1024x683
«Ο Πρωθυπουργός αυτής της χώρας, όπως όλα δείχνουν, προετοιμάζει τις συνθήκες για ένα δημοψήφισμα για το ευρώ. Για τον Πρωθυπουργό το σχέδιο σταθεροποίησης δεν είναι ένα ορθολογικό οικονομικό μοντέλο, αλλά ένας «νεοφιλελεύθερος μηχανισμός» επιβολής της εξουσίας των διεθνών κέντρων ισχύος στους λιγότερο ισχυρούς λαούς. Και ο ίδιος, ως φορέας μιας «κουλτούρας αντίστασης» δεν μπορεί παρά να σαμποτάρει αυτόν τον «μηχανισμό».
Γιατί αν ο μηχανισμός αυτός πετύχει να επαναφέρει την ευημερία, τότε θα απειληθεί η διαστρεβλωμένη πραγματικότητα που με κόπο και χρόνο η Αριστερά έχει θεμελιώσει στη χώρα αυτή ως κυρίαρχη αντίληψη. Επομένως, σε όσους νομίζουν ότι η κυβέρνηση «έχει συμβιβαστεί», η απάντηση έχει δοθεί: «Ο συμβιβασμός που κάναμε δεν θυμίζει τον συμβιβασμό στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου γιατί τότε παρέδωσαν τα όπλα, ενώ σήμερα δεν παραδώσαμε τα όπλα γιατί τα όπλα είναι η εξουσία», έχει πει πολλές φορές κορυφαίος υπουργός, ένας από τους αστραφτερούς αριστερούς «καπετάνιους», που έγινε γνωστός όταν υποστήριξε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι η βία και η ανυπακοή σε ένα πρόγραμμα σταθεροποίησης προβλέπονται από το Σύνταγμα (!) ενώ χαρακτηρίζεται για τη μάλλον υπερβολική του αυταρέσκεια, τη γαλλική κώμη και τα κουφετί κοστούμια» αναφέρει σε άρθρο του στο «Βήμα» ο Παύλος Παπαδόπουλος.

1 σχόλια:

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌