Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Filled Under:

ΑΝΑΤΡΟΠΗ! Κάτι ΣΟΒΑΡΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ η Γερμανία! Κίνηση-ΜΑΤ…



Σε επαναπατρισμό των αποθεμάτων χρυσού από τη Νέα Υόρκη και το Παρίσι προχωρά η Γερμανία, προκαλώντας ανησυχία στην Ευρώπη γιατί γίνεται τόσο εσπευσμένα η μεταφορά.
Η Μπούντεσμπανκ, η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, με ανακοίνωση της, σχεδιάζει  να φέρει στη Φρανκφούρτη τα μισά αποθέματά της έως το τέλος του 2017, και όχι μέχρι το 2020 όπως είχε συμφωνηθεί,  με τα υπόλοιπα να παραμένουν στην Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ και την Τράπεζα της Αγγλίας.
Συνολικά, 3.378 τόνων χρυσού και αξίας 120 δισ. Ευρώ, κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου είχαν σταλεί για φύλαξη, αποτελώντας μια ασφάλεια για την οικονομία της Γερμανίας και ήδη, έχουν μεταφερθεί  583 τόνους χρυσού από τη Νέα Υόρκη και το Παρίσι.
Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Μπούντεσμπανκ, Καρλ - Λούντβιχ Τίλε, δήλωσε:  «Έχουμε πολλές συζητήσεις για τον (αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ) Τραμπ, όσον αφορά τις συνέπειες στη νομισματική πολιτική, τα μακροοικονομικά, κλπ, αλλά εμπιστευόμαστε την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑΟ Τραμπ δεν προκάλεσε συζήτηση για τον χώρο αποθήκευσης στις ΗΠΑ».
Η Γερμανία έχει τα δεύτερα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού στον κόσμο και πολλοί υποστηρίζουν ότι η μεταφορά τους γίνεται για να στηρίξουν τη χώρα σε περίπτωση κατάρρευσης της Ευρωζώνης και επιστροφής στο γερμανικό μάρκο. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌