Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Filled Under:

ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΟΣ! Πωλητήριο σε ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ! Η Goldman Sachs την θέλει...



Σημαντικό ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί για την εταιρεία μίσθωσης αυτοκινήτων με την ονομασία Olympic Εμπορικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε., τη γνωστή Avis στην Ελλάδα, που ελέγχεται από τον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς.
Για την εταιρεία περίπου 30 μικροί και μεγάλοι ενδιαφερόμενοι έχουν λάβει μέχρι στιγμής τον φάκελο εκδήλωσης αρχικού ενδιαφέροντος (RFI). Αξιόπιστες πηγές που επικαλείται η «Καθημερινή», αναφέρουν ότι, εφόσον οι πολιτικές και μακροοικονομικές εξελίξεις το επιτρέψουν, μέχρι τον Ιούνιο του 2017 θα έχει εξευρεθεί ο προτιμητέος επενδυτής. Αν συμβεί αυτό, τότε η τράπεζα αναμένεται να αντλήσει περισσότερο από 300 εκατ. ευρώ. Αυτό είναι το ποσόν εκτιμάται ότι είναι ρεαλιστικό, για τα 32000 περίπου αυτοκίνητα που διαθέτει η εταιρεία.
Ενδιαφέρον έχουν δείξει η ίδια η Avis Budget Group, η ελληνική Αutohellas, η τουρκική Auto Koc κ.ά. Επίσης, μεταξύ των ενδιαφερομένων φέρονται μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια, όπως οι εταιρείες Oak Tree, Goldman Sachs, Lone Star, World View Capital Management, Pimco, Fortress Investmets Group, M&G Investments, Fawrez κ.ά.
Η εταιρεία Olympic ανήκει κατά 94% στον όμιλο Πειραιώς, ενώ το υπόλοιπο 6% κατέχει η οικογένεια του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Avis, Ηρακλή Πέττα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌