Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Filled Under:

H "ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ"! Ο χρόνος μετρά αντίστροφα...



Ολοκληρώθηκε το Eurogroup στις Βρυξέλλες που είχε στόχο να βρεθεί μια λύση για το ελληνικό ζήτημα και στο οποίο συμμετείχαν, εκτός από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη,  ο  Γερούν Ντάισελμπλουμ ως συντονιστής, ο Τόμας Βίζερ (Πρόεδρος Euroworking Group), ο Μπενουά Κερέ (ΕΚΤ), ο Κλάους Ρέγκλινγκ (Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης), ο Νικολά Τζαμαρόλι (ΕΜΣ), η Ντέλια Βελκουλέσκου, ο Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ) και ο Μάρκο Μπούτι (Κομισιόν).
Όπως έγινε γνωστό από γραπτή δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, η τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα.
«Σήμερα ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, οι θεσμοί (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ, ESM και ΔΝΤ) και εγώ είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση για την κατάσταση της δεύτερης αξιολόγησης. 
Υπάρχει ξεκάθαρη κατανόηση ότι η ταχεία ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είναι προς το συμφέρον όλων.
Σημειώσαμε ουσιαστική πρόοδο σήμερα και βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία για την επιστροφή της αποστολής (σ.σ. της Τρόικας) στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα.
Θα αποτιμήσουμε την περαιτέρω πρόοδο της δεύτερης αξιολόγησης κατά τη διάρκεια του επόμενου Eurogroup (σ.σ. της 20ής Φεβρουαρίου)».





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌