Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Filled Under:

Τo άλλοτε κραταιό αμερικανικό Nαυτικό σε ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ…



Οι επιδιώξεις/εξαγγελίες  Τραμπ για ένα πανίσχυρο ναυτικό, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα δημοσιοποιημένα στοιχεία, τα οποία δείχνουν ξεκάθαρα, την άσχημη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο μεγαλύτερος και ισχυρότερος κλάδος των Αμερικανικών ΕΔ (όπως σας ενημερώσαμε και νωρίτερα σήμερα, ΕΔΩ).
Καθηλωμένο εν αναμονή συντήρησης ή/και αναβάθμισης βρίσκονται τα 2/3 των αεροσκαφών του αμερικανικού ναυτικού.
Συγκεκριμένα, το 62% των μαχητικών F/A-18 C/D Hornet και F/A-18 E/F Super Hornet, βρίσκονται εκτός υπηρεσίας εξ αιτίας προβλημάτων χρηματοδότησης.
Το πρόβλημα όμως, αφορά και τα υπόλοιπα αεροσκάφη καθώς περίπου τα μισά εξ αυτών, είναι επίσης καθηλωμένα.
Από τα 1700 αεροσκάφη στην υπηρεσία του USN το 53% είναι καθηλωμένο.
Από τον στόλο των μαχητικών, το 60% είναι καθηλωμένο εν αναμονή αναβάθμισης (25%) και το υπόλοιπο 35% είναι σε διαδικασία συντήρησης και αναμονής εξεύρεσης ανταλλακτικών.
Το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στα αεροσκάφη, αλλά και στα πλοία τα οποία για τους ίδιους λόγους (προβλήματα σε συντηρήσεις, μετακινήσεις, εκσυγχρονισμούς κλπ) αποσύρονται σιγά σιγά από λιγότερο ή περισσότερο ζωτικά για τα συμφέροντα των ΗΠΑ μέρη του πλανήτη.
Επίσης, ακόμα και ένα ποσοστό (περίπου 15%) των εγκαταστάσεων ξηράς, βρίσκονται σε πολύ άθλια κατάσταση και απαιτούν αναβαθμίσεις, επισκευές ακόμα και κατεδάφιση για λόγους ασφαλείας των στελεχών, όπου και εκεί υπάρχουν σημαντικά προβλήματα χρηματοδότησης των μετακινήσεων τόσο των ιδίων όσο και των οικογενειών τους στις μεταθέσεις τους.
Τα παραπάνω, έρχονται να συμπληρώσουν προηγούμενη αναφορά του voicenews, πως για πρώτη φορά από τον Β΄ΠΠ, δεν υπήρχε κανένα αμερικανικό αεροπλανοφόρο σε επιχειρησιακή ανάπτυξη, σε κανέναν ωκεανό του πλανήτη.

Ευχαριστούμε τον Αλέξανδρο Πορτοκάλη για τις πληροφορίες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌