Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Filled Under:

ΟΛΟ το ΠΑΚΕΤΟ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ των Ε.Δ! S-400, S-300, F-16 και F-35!OΛΙΚΟ ΚΛΕΙΔΩΜΑ...



Σε ένα λιτό non paper 5 γραμμών το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα δισεκατομμυρίων ευρώ για την αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων.
Το πρώτο πρόγραμμα αφορά στην αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F-16, που βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας εδώ και χρόνια λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται η χώρα. Οι πληροφορίες θέλουν το ελληνικό αίτημα να έχει αποσταλεί προς το αμερικανικό Πεντάγωνο και αφορά τα F-16 block 30 έως και τα F-16 block 52 advance. Πρόκειται για συνολικά 155 αεροσκάφη. Η αναβάθμιση αφορά την τοποθέτηση του νέου ραντάρ AESA και στον εκσυγχρονισμό του software, έτσι ώστε τα αεροσκάφη να μπορούν να φέρουν τα πλέον εξελιγμένα όπλα.
Το δεύτερο πρόγραμμα την εξέταση του ενδεχομένου προμήθειας F-35, ενός ενδεχομένου που ξεκίνησε σε πρώιμο στάδιο επί Ομπάμα και συνεχίζεται επί Τραμπ. Μιλάμε πάντα για διερευνητικές επαφές καθώς το κόστος είναι υψηλότατο. Για  μία Μοίρα απαιτούνται  τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ (η κάθε μονάδα κοστολογείται περί τα 80-90 εκατομμύρια δολάρια χωρίς να περιλαμβάνονται τα όπλα τους, όπως βεβαίως και η γραμμή υποστήριξης και συντήρησης τους).
Το τρίτο πρόγραμμα αφορά την προμήθεια ρωσικών όπλων και πιο συγκεκριμένα την πλήρη λειτουργικότητα των δύο Πυροβολαρχιών των S300PMU1 με την πιστοποίηση και επέκταση ορίου ζωής των 96 συνολικά βλημάτων 48Ν6Ε1. Αφορά επίσης την  υποστήριξη και συντήρηση των αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 που βρίσκονται στην Κρήτη και το ενδεχόμενο προμήθειας S-400.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌