Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Filled Under:

To super food – βάλσαμο! Η ΦΥΣΗ έχει προνοήσει…

To super food – βάλσαμο! Η ΦΥΣΗ έχει προνοήσει…
 
Η χλωρέλλα είναι μια υπερτροφή που έρχεται από τα βάθη των ωκεανών. Είναι στρογγυλά μονοκύτταρα πράσινα μικροάλγη, που θεωρούνται η βάση της πλανητικής διατροφικής αλυσίδας εδώ και 25 δισεκατομμύρια χρόνια. Περιέχει περίπου 60% πρωτεΐνη, όλα τα αμινοξέα και μπορεί να συγκριθεί με τη ζωική πρωτεΐνη, αν εξαιρέσουμε το ελαφρώς μικρότερο ποσοστό μεθειονίνης. Περιέχει μεγάλο αριθμό βιταμινών, όπως βήτα-καροτίνη και καροτενοειδή, βιταμίνη C, Β1, Β2, Β3, Β5, Β6, φολικό οξύ, χολίνη, ινοσιτόλη, PABA, βιταμίνη Ε και βιταμίνη Κ.
Είναι πλούσια πηγή οργανικών μετάλλων και ιχνοστοιχείων, όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, σίδηρο, μαγγάνιο, χαλκό, ψευδάργυρο, ιώδιο, γερμάνιο, κοβάλτιο κ.λπ. Αρκεί να αναφέρουμε ότι περιέχει ανά 100 γραμμάρια 20 φορές περισσότερο σίδηρο σε σχέση με το βοδινό συκώτι.
Η χλωρέλλα διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα και έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Μια αλυσίδα πολυσακχαριτών, που υπάρχει στη χλωρέλλα και ονομάζεται chlorellan, ενεργοποιεί την παραγωγή ιντερφερόνης και δραστηριοποιεί τα μακροφάγα κύτταρα. Στην Ιαπωνία έχει χρησιμοποιηθεί κατά των καρκινικών όγκων και κατά των ιών, όπως του ιού του έρπητα. Αυτοί οι πολυσακχαρίτες είναι ευεργετικοί για τα έντερα και συμβάλλουν στην αποτοξίνωσή τους.
Πολλοί θεωρούν ότι η χλωρέλλα θα μπορούσε να είναι ένα ισχυρό φυσικό αντίδοτο σε μια πυρηνική μόλυνση και στις εκφυλιστικές καταστάσεις που προκύπτουν από αυτήν, όπως η λευχαιμία. Είναι ευεργετική για την αντιμετώπιση των ελκών, της κολίτιδας, της νόσου του Crohn και της εκκολπωματίτιδας. Σε υψηλές δόσεις μπορεί να μειώσει τη χοληστερίνη. Επιταχύνει την επούλωση πληγών και εγκαυμάτων και μπορεί να τοποθετείται κατευθείαν πάνω στο δέρμα γι’ αυτό το σκοπό.
ΟΦΕΛΗ:
Όσοι καταναλώνουν χλωρέλλα, αναφέρουν τα εξής οφέλη από τη λήψη της: Έχουν θεραπευτεί από εκζέματα, χαρίζει καλύτερο δέρμα και μαλλιά, βοηθά σε δερματικά προβλήματα και κρεατοελιές και στις μυρμηγκιές των πελμάτων, καθαρίζει το σώμα και το συκώτι από τις τοξίνες, χαρίζει ενέργεια και κάνει τους καταναλωτές της να μην αισθάνονται κούραση κατά τη μέση της ημέρας και να μην έχουν ανάγκη να πιουν καφέ για να νιώσουν περισσότερη ενέργεια, καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα, το φούσκωμα και τα αέρια. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι τους βοηθά στις αλλεργίες τους και καταπολεμά τις φλεγμονές. Άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας, που η πάθησή τους τούς εξαντλεί και νιώθουν κουρασμένοι, ωφελούνται πάρα πολύ από την κατανάλωσή της χλωρέλλα.
Μάριος Δημόπουλος
Διατροφολόγος
Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition
Μέλος της American Association of Drugless Practitioners
Από το βιβλίο » ΥΠΕΡ-ΤΡΟΦΕΣ: ΓΙΝΕΤΕ ΑΙΩΝΟΒΙΟΙ»
Εκδόσεις ΚΑΔΜΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌