Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017

Filled Under: ,

Απίστευτο: Με ποιον παγκόσμιο κολοσσό συνεργάζεται ο Μασούτης. Μείναμε άφωνοι [video]

Με ποια παγκόσμια εταιρεία συνεργάζονται τα σούπερ μάρκετ Μασούτης;
Η εταιρία Μασούτης Α.Ε., μια αμιγώς ελληνική οικογενειακή επιχείρηση με μακροχρόνια ανοδική πορεία και σημαντική θέση στο χώρο του λιανικού εμπορίου με έτος ίδρυσης το 1976, υιοθέτησε το Office 365, και συγκεκριμένα την πλατφόρμα SharePoint της Microsoft.
Η εταιρία, η οποία αριθμεί πάνω από 260 σούπερ μάρκετ ανά την ελληνική επικράτεια και απασχολεί περισσότερους από 6.700 εργαζόμενους, κατέχοντας την πρώτη θέση στη Βόρεια Ελλάδα, αξιοποίησε την πλατφόρμα SharePoint, αναπτύσσοντας μια εφαρμογή για την αξιολόγηση των καταστημάτων.
Με στόχο να βοηθάει τη διοίκηση να λαμβάνει όχι μόνο ποιοτικότερες αποφάσεις, αλλά κυριότερα, αποφάσεις σε πραγματικό χρόνο όσον αφορά στη συνολική εμφάνιση των καταστημάτων Μασούτης και την εμπειρία των πελατών σε αυτά.
Πριν την υιοθέτηση της πλατφόρμας, η Μασούτης Α.Ε. αντιμετώπιζε διάφορες προκλήσεις.
Οι επιθεωρητές των καταστημάτων, πραγματοποιούσαν όλες τις αξιολογήσεις σε έντυπη μορφή, γεγονός που έκανε την αρχειοθέτηση των στοιχείων και την ανάλυσή τους σε πραγματικό χρόνο, μια δύσκολη, και χρονοβόρα διαδικασία, με σημαντικό κόστος.
Παράλληλα, ιδιαίτερα δύσκολη ήταν και η διαδικασία παρακολούθησης και ελέγχου των διορθωτικών αλλαγών στα καταστήματα, αφού για να ανατρέξουν σε παλιότερες αξιολογήσεις, οι επιθεωρητές έπρεπε να σπαταλούν πολύ χρόνο για την έρευνα στο έντυπο αρχείο.
Οι ανάγκες λοιπόν για αποτελεσματικότερη διαχείριση μεγάλου όγκου δεδομένων, απαιτούσε την ενσωμάτωση και αξιοποίηση νέων τεχνολογιών. Για το λόγο αυτό, επιλέχθηκε η πλατφόρμα SharePoint της σουίτας Office 365 της Microsoft, έπειτα από ενδελεχή αξιολόγηση διαφόρων διαθέσιμων λύσεων.
Mε τη βοήθεια της εφαρμογής που αναπτύχθηκε στο SharePoint, οι επιθεωρητές πραγματοποιούν την αξιολόγηση με ταχύτητα και ευκολία, μέσα από το tablet τους, βρίσκοντας τα όλα σημεία τα οποία είναι προς αξιολόγηση και βαθμολόγηση, για κάθε κατάστημα ξεχωριστά.
Από τη στιγμή που ο επιθεωρητής θα ολοκληρώσει και θα υποβάλει μια αξιολόγηση, όλα τα στοιχεία είναι ορατά και προσβάσιμα, με πλήρη ιστορικότητα για όλους τους εμπλεκόμενους, συμπεριλαμβανομένων των στελεχών της ανώτατης διοίκησης.
Οι περιφερειακοί διευθυντές από την πλευρά τους, έχουν καλύτερη ενημέρωση των εργασιών ελέγχου των καταστημάτων Μασούτης, γνωρίζοντας ανά πάσα στιγμή τις εκκρεμότητες και την πορεία υλοποίησης των εντολών που έχουν προκύψει σε προηγούμενους ελέγχους.
Όπως δήλωσε ο Σάββας Τορτοπίδης, διευθυντής Πληροφορικής της Μασούτης Α.Ε, «Εξετάσαμε και άλλες πλατφόρμες πριν επιλέξουμε το SharePoint.
Προχωρήσαμε με τη λύση της Microsoft γιατί πιστεύουμε είναι η καλύτερη επιλογή, προσαρμόσιμη στις ανάγκες ψηφιοποίησης των δικών μας διαδικασιών. Βλέπουμε το SharePoint ως μια στρατηγικής σημασίας πλατφόρμα για την εταιρεία μας, όχι μόνο στη συγκεκριμένη υλοποίηση».
Ο Θάνος Λούτσος, Εμπορικός Διευθυντής της Microsoft Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας, δήλωσε: « Η απόφαση της Μασούτης Α.Ε. να επιλέξει και να εμπιστευτεί τις λύσεις Office 365 για τους πελάτες της μας δίνει μεγάλη ικανοποίηση.
Η αξιοποίηση της εφαρμογής στο SharePoint, η οποία κατάφερε να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα και την ταχύτητα των λειτουργιών και των αποφάσεών της, αναβαθμίζοντας, εν τέλει, την εμπειρία που παρέχει στους πελάτες της, αποδεικνύει ότι οι λύσεις cloud της Microsoft μπορούν να προσφέρουν λύσεις για κάθε σύγχρονη επιχείρηση, παρέχοντας την απαραίτητη ευελιξία και ταχύτητα που χρειάζονται για την μετάβαση τους στον ψηφιακό μετασχηματισμό».
Δείτε το σχετικό βίντεο αναφορικά με την υιοθέτηση του SharePoint:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌