Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Filled Under:

XAMOΣ! Βγήκαν «μαχαίρια» λόγω Ελένης Αυλωνίτου…



Δίχασε την Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας η υπόθεση της Ελένης Αυλωνίτου, καθώς εξετάζεται η άρση ή μη της ασυλίας της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ. 
Το 2012, ως ερευνήτρια του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ) του ΟΑΚΑ, είχε αλληλομηνυθεί με τον  διευθυντή του Κέντρου κ. Σταύρο Χάντζο, με τον κ. Χαντζό να κατηγορεί την κ. Αυλωνίτου για χειροδικία. 
Σύμφωνα με τον κ. Χάντζο, η τότε ερευνήτρια τον έγδαρε με τα νύχια της και τον έσπρωξε με αποτέλεσμα να πέσει και να μεταφερθεί στο ΚΑΤ, με την κυρία Αυλωνίτου τότε να είχε οδηγηθεί στο αυτόφωρο.
Μετά την εκλογή της το 2012, η υπόθεση διαβιβάστηκε από την Δικαιοσύνη στην Βουλή, με στόχο να αποφασισθεί αν θα αρθεί η ασυλία της ή όχι. 
Σήμερα, η κ. Αυλωνίτου ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία της υποστηρίζοντας ότι η δίωξη σε βάρος της είχε πολιτικά κίνητρα. Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα το μέλος της Επιτροπής και βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, τόνισε ότι η μήνυση αφορά αδίκημα χειροδικίας και όχι κάποια συκοφαντική δυσφήμιση που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως κίνητρο.
Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης τότε υποστήριξαν πως ένας ακόμα λόγος για την γνωμοδότηση της Επιτροπής να εισηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την άρση της ασυλίας της κυρίας Ελένης Αυλωνίτου είναι και αυτός της ισονομίας των δύο διαδίκων, άποψη που βρήκε σύμφωνο και τον  Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας, Αντιπροέδρο της Βουλης κ. Τάσο Κουράκη αλλά και ένα μέλος και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που υποστηρίζουν την άρση της ασυλίας. 
Ωστόσο ο ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Επιτροπής Νίκος Παρασκευόπουλος ο οποίος διέκοψε την διαδικασία και υποστήριξε ότι η Επιτροπή θα έπρεπε να εξετάσει την προστασία νυν βουλευτών.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι και αυτή από την πλευρά της έχει μηνύσει τον αντίδικό της και η εκδίκαση της δικής της μήνυσης έχει οριστεί να γίνει αύριο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌