Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Filled Under:

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ! Ξεκινάει η ΑΥΤΟΝΟΜΗ οδήγηση το 2018...

Το 2018, η Γερμανία μάλλον θα γίνει η πρώτη χώρα του κόσμου στην οποία θα επιτρέπεται να οδηγείς χωρίς χέρια, σύμφωνα με εκπροσώπους της Audi.
Με την τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης να προχωρά με γοργό ρυθμό, είναι πλέον θέμα της νομοθεσίας κάθε χώρας να προσαρμοστεί στη νέα εποχή και να την επιτρέψει.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος μεγάλων αυτοκινήτων της Audi, Peter Fromm, η Γερμανία πρόκειται να επιτρέψει την κίνηση αυτοκινήτων χωρίς τον συνεχή έλεγχό τους από τον οδηγό σε συγκεκριμένα τμήματα του οδικού δικτύου της, ήδη από το 2018. Θα γίνει έτσι η πρώτη χώρα στον κόσμο στην οποία επιτρέπεται η κίνηση αυτοκινήτων με ικανότητες αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 3. «Περιμένουμε ότι αυτό θα επιτραπεί αρχικά σε δρόμους όπως ο Α9, από το Μόναχο στη Νυρεμβέργη», δήλωσε ο Fromm.
Παράλληλα εξήγησε πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει το κατάλληλο νομικό πλαίσιο για να λειτουργήσει η αυτόνομη οδήγηση. «Θα λανσάρουμε αυτοκίνητα με αυτή την τεχνολογία μόνο σε χώρες στις οποίες θα επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί». Αυτό σημαίνει ότι τη στιγμή που ένα Audi Α8, ή οποιοδήποτε άλλο αυτόνομο μοντέλο της εταιρίας, θα φτάνει στα σύνορα μιας χώρας όπως η Γερμανία και θα εισέρχεται σε κάποια άλλη η οποία δεν διαθέτει ακόμα τη σχετική νομοθεσία, το σύστημα θα απενεργοποιείται.
Άλλωστε για οτιδήποτε συμβεί υπό καθεστώς αυτόνομης οδήγησης η ευθύνη θα βαρύνει την Audi, και όχι τον οδηγό. Φανταστείτε το ενδεχόμενο μπέρδεμα σε μια χώρα όπου θα πρέπει να γίνει μια δήλωση για ατύχημα σε ασφαλιστική, και στη θέση του ονόματος του οδηγού ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να γράψει… Audi. πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌