Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Filled Under:

Ο Κώστας Φιλιππίδης ζητά αποζημίωση 538.000 από το ΟΑΚΑ για τον τραυματισμό του από... λακούβα

Αποζημίωση  538.000 ευρώ διεκδικεί από το ΟΑΚΑ μέσω των δικαστηρίων ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο άλμα επί κοντώ Κώστας Φιλιππίδης μετά τον πρόσφατο τραυματισμό του από μία λακούβα στο χώρο της προπόνησης του, 
που είχε ως αποτέλεσμα να μείνει εκτός σημαντικών διεθνών αγώνων, να μην  μπορεί να διεκδικήσει μετάλλια, ενώ έχει προπληρώσει όλα τα έξοδα (εισιτήρια, ξενοδοχεία, κ.λπ.)  τόσο για τον προπονητή του Δημήτρη Κυτέα, όσο και για τον ίδιο.

Ο Κώστας Φιλιππίδης ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείο  Αθηνών, δια μέσου του δικηγόρου του Βασίλη Χειρδάρη,  κατέθεσε αγωγή κατά του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών «Σπύρος Λούης» (ΟΑΚΑ), καθώς αν και κατ' επανάληψη  είχε ζητήσει από την διεύθυνση του εν λόγω  αθλητικού κέντρου να επισκευάσει το επίμαχο σημείο, δεν έγινε καμία ενέργεια προς αποκατάσταση της  λακούβας.

Ειδικότερα, στην  αγωγή περιγράφεται, κατ' αρχάς, η κατάσταση ως εξής:

«Η προετοιμασία  για το άθλημά γίνεται αποκλειστικά και μόνον στο  ΟΑΚΑ που ανήκει στο εναγόμενο (σ.σ.: ΟΑΚΑ ), το οποίο  είναι το μοναδικό αθλητικό κέντρο στην Ελλάδα  στο οποίο δύναται να προπονηθεί αθλητής των δικών μου δυνατοτήτων.

Συγκεκριμένα η προπόνηση διεξάγεται μόνον σε ένα χώρο του ΟΑΚΑ και δη στο κλειστό βοηθητικό στάδιο, παρότι στο εξωτερικό στάδιο του ΟΑΚΑ υπάρχουν οι διάδρομοι και οι βαλβίδες του άλματος επί κοντώ, το ταρτάν όμως (του εξωτερικού σταδίου) έχει κριθεί εντελώς ακατάλληλο, με αποτέλεσμα να πραγματοποιώ τις προπονήσεις μου αποκλειστικά στο κλειστό βοηθητικό στάδιο.

Στο κλειστό, δε, βοηθητικό στάδιο του ΟΑΚΑ υπάρχει ένας και μοναδικός διάδρομος για το άλμα επί κοντώ. Το ταρτάν στο τέλος του διαδρόμου αυτού πριν ο αθλητής επιχειρήσει το τελικό άλμα είχε τα τελευταία τέσσερα χρόνια λακκούβα η οποία, όλη αυτή τη χρονική περίοδο, καλυπτόταν  πρόχειρα από κομμάτι ταρτάν».

Ο τραυματισμός του παγκόσμιου πρωταθλητή,  όπως αναφέρει, έγινε  στις 19 Ιουνίου 2017, τη στιγμή  που «επιχειρούσα κατά την διάρκεια της προπόνησής μου, το τελευταίο βήμα πριν  το άλμα».

Τότε  «εξαιτίας κακοτεχνίας του ταρτάν, από παράνομη δηλαδή και υπαίτια παράλειψη του εναγομένου, το οποίο υποχρεούται να  διατηρεί το ταρτάν του μοναδικού διαδρόμου για το άλμα επί κοντώ σε άριστη κατάσταση, προς προστασία των αθλητών ώστε ανεμπόδιστα και χωρίς διακινδύνευση να εκτελούν το προπονητικό τους έργο,  πάτησα στο κομμάτι ταρτάν που κάλυπτε την λακκούβα, το οποίο υποχώρησε με αποτέλεσμα το πόδι μου να βρεθεί στην παραπάνω λακκούβα,  μήκους 50  εκατοστών, βάθους 3  εκατοστών και πλάτους 15  εκατοστών. Εξαιτίας της ως άνω παράνομης και υπαίτιας παράλειψης  του εναγομένου, υπέστην ρήξη έσω μηνίσκου αριστερού γόνατος».

Ακόμη, όπως   αναφέρεται στην αγωγή του: «Η προπονητική προετοιμασία αφορούσε την συμμετοχή μου στην διοργάνωση του Diamond League (αγώνες που γίνονται υπό την αιγίδα της IAAF και συμμετέχουν κορυφαίοι αθλητές από όλο τον κόσμο, είναι δηλαδή μικρότερης κλίμακας παγκόσμιοι αγώνες κλασσικού αθλητισμού)  από την Διεθνή Ένωση Κλασσικού Αθλητισμού Ομοσπονδιών (ΙAAF)  και συγκεκριμένα την συμμετοχή μου στους διεθνείς αγώνες που θα διεξήγοντο σε Παρίσι (1-7-2017), Λωζάνη (6-7-2017), Μαρόκο (16-7-2017) και Μονακό (21-7-2017)».

Έμφαση δίνεται στην αγωγή στις ενέργειες τις οποίες είχε προβεί τόσο ο ίδιος όσο  και ο προπονητής του για  την  αποκατάσταση της λακκούβας που του στοίχισε τον τραυματισμό του.

Συγκεριμένα  στην  αγωγή περιγράφει τις προσπάθειες του ως εξής:

«Παρά τις διαμαρτυρίες μας και τις συνεχείς οχλήσεις εμένα και του προπονητή μου για την επίλυση του παραπάνω προβλήματος, και την ενημέρωση αυτών ακόμα και για την ανωτέρω προσφορά της παραπάνω εταιρείας,  η διοίκηση του εναγομένου συνέχισε να αδιαφορεί και δεν προχώρησε σε οιαδήποτε απόφαση ή ενέργεια για την βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ και την διόρθωση, επισκευή και αποκατάσταση του χώρου που περιείχε την λακκούβα. Αντίθετα, απέρριψε και την σχετική πρόταση του ΣΕΓΑΣ για αποκατάσταση των ζημιών και βελτίωση των υποδομών».

Όμως, ο  τραυματισμός «απασχόλησε» και την  Βουλή καθώς η βουλευτής Δράμας  Χαρά Κεφαλίδου, κατέθεσε ερώτηση προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λύδια Κονιόρδου και τον υφυπουργό Γεώργιο Βασιλειάδη, αναφορικά με την εξαιρετικά κακή κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ, οι οποίες ήταν η αιτία τραυματισμού του παγκόσμιου πρωταθλητή. ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌