Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Filled Under:

Σε κατάσταση ΕΚΤΑΚΤΟΥ ανάγκης η Ιταλία! 7.000 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ σε μία ημέρα...

Πάνω από 7.000 πρόσφυγες αναμένεται να έχουν φθάσει στην Ιταλία εντός της ημέρας, ενώ τα λιμάνια της παραμένουν ακόμη ανοιχτά. Η ιταλική κυβέρνηση περιμένει ακόμη βοήθεια και αλληλεγγύη από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τα δέκα πλοία στα οποία τους μετέφεραν οι διασώστες κατευθύνονται προς την Σικελία, την Καλαβρία, την Απουλία αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης.
Προς το παρόν η Ιταλία δεν θέλησε να κλείσει τα λιμάνια της. Ένα ενδεχόμενο στο οποίο είχε αναφερθεί πρόσφατα η κυβέρνηση του Πάολο Tζεντιλόνι. Η Ρώμη ελπίζει ακόμη να φτάσουν ουσιαστικά μηνύματα αλληλεγγύης από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.
Ο υπουργός Εσωτερικών Mάρκο Μινίτι στο μεταξύ συνάντησε στην Τρίπολη δεκατρείς δημάρχους νότιων πόλεων της Λιβύης. Τους πρότεινε στενή συνεργασία για να μειωθούν τα μεταναστευτικά ρεύματα αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει μια ισχυρή κρατική δομή, με την οποία να συνεργασθεί η Ιταλία. Ένα ουσιαστικό δεδομένο που θέτει εμπόδια και σε μια ενδεχόμενη σύναψη συμφωνίας Λιβύης- Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως συνέβη πέρυσι με την Τουρκία. πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌