Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Filled Under:

Aυτοί είναι οι φίλοι μας οι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ! Μας ΑΔΕΙΑΣΑΝ! Στηρίζουν ΤΟΥΡΚΙΑ...



Με NAVTEX  η Τουρκία δεσμεύει περιοχή ανοιχτά της Πάφου, τη Δευτέρα 31/7 από τις 15:00 μέχρι τις 20:59. 
Έχουμε συνηθίσει τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, ωστόσο, το συγκεκριμένο περιστατικό χαρακτηρίστηκε «περίεργο» καθώς η δέσμευση δεν αφορά δικούς της σκοπούς, αλλά το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ. 
Ειδικότερα, με τη NAVTEX 746/17 η Άγκυρα «κλειδώνει» την περιοχή ώστε αμερικανικό σκάφος να ρυμουλκήσει υποβρύχια συσκευή. 
Η περιοχή η οποία δεσμεύεται δια NAVTEX κατά την προσεχή Δευτέρα 31 Ιουλίου, από τις 15:00 μέχρι τις 20:59, φέρει τις ακόλουθες συντεταγμένες: 
34 31.00 N - 031 22.00 E
34 31.00 N - 030 50.00 E
33 40.00 N - 030 50.00 E
33 40.00 N - 031 22.00 E
Ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, δήλωσε ότι έχουν ήδη γίνει διαβήματα προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ, προκειμένου να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.
Επιπλέον, ανώτατες κυβερνητικές πηγές που παρακολουθούν στενά το ζήτημα, αναφέρουν ότι η κίνηση εντάσσεται στο επικοινωνιακό παιχνίδι των τελευταίων μηνών και τονίζουν ότι εκδόθηκε anti-NAVTEX η οποία απαντά στην αντίστοιχη τουρκική, όπως γίνεται πάντα, ενώ επαναλαμβάνουν ότι όλες οι κινήσεις παρακολουθούνται και εξετάζονται με προσοχή, εκτιμώντας ότι κανένας λόγος ανησυχίας δεν προκύπτει.
“Αν επρόκειτο για καθαρά αμερικανική άσκηση, οι ΗΠΑ θα είχαν επικοινωνήσει με την Κυπριακή Δημοκρατία κι αυτό είναι κάτι που μας οδηγεί την εκτίμηση πως η Τουρκία επί της ουσίας ρυμούλκησε τις ΗΠΑ σε μια τέτοια διαδικασία.
Αναμένουμε να διορθώσουν το λάθος, όπως είχε γίνει και σε 1-2 παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν με αεροπορικές στρατιωτικές ασκήσεις των Αμερικανών, όπου αρχικά εκδόθηκε ΝΟΤΑΜ από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, αλλά στη συνέχεια διορθώθηκε.
Πάντως αν ήταν καθαρά άσκηση των ΗΠΑ, μια τέτοια NAVTEX θα ήταν όντως ανησυχητική”, αναφέρουν οι ίδιες πηγές. πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌