Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Filled Under: ,

Μετά το «Barbaros», τούρκικη φρεγάτα πλέει προς Πάφο – Μήνυμα έστειλε η ελληνοκυπριακή ακτοφυλακή

  • Η ελληνοκυπριακή ακτοφυλακή έστειλε μήνυμα μέσω ασυρμάτου καλώντας την να μην πλησιάσει
  • Η φρεγάτα έχει πλησιάσει αρκετά την πλατφόρμα «West Capella»
  • Κανονικά οι εργασίες στην κυπριακή ΑΟΖ
Η τουρκική φρεγάτα Gökçeada (Ίμβρος) πλέει προς την Πάφο, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επιπλέον αναφέρουν ότι η ελληνοκυπριακή ακτοφυλακή έστειλε μήνυμα μέσω ασυρμάτου καλώντας την να μην πλησιάσει.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η φρεγάτα έχει πλησιάσει αρκετά την πλατφόρμα «West Capella», που βρίσκεται στο οικόπεδο 11 της κυπριακής ΑΟΖ.
Κανονικά οι εργασίες στην κυπριακή ΑΟΖ
Έγκυρη κυπριακή πηγή ανέφερε ότι οι εργασίες στο γεωτρύπανο «West Capella» συνεχίζονται με βάση τον προγραμματισμό. Το πρωί πραγματοποιήθηκαν δύο δρομολόγια ελικοπτέρων από το αεροδρόμιο Λάρνακας, ενώ πλέον στο γεωτρύπανο μεταφέρονται τα απαραίτητα για την έναρξη της γεώτρησης.
Εξάλλου, σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, η ‘Αγκυρα στέλνει προς το οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ το σεισμογραφικό σκάφος Barbaros.
Αρχικά, το σεισμογραφικό έβαλε ρότα για το Αιγαίο με κατεύθυνση την θάλασσα του Μαρμαρά. Μετά τις δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας για σεισμογραφική έρευνα στον κόλπο της Μόρφου, άλλαξε ρότα προς την εν λόγω περιοχή.
Αργά χθες άλλαξε και πάλι ρότα προς το Αιγαίο και την θάλασσα του Μαρμαρά, ενώ αργά το βράδυ, άλλαξε ξανά πορεία και μέχρι το πρωί σήμερα είχε κατεύθυνση προς το οικόπεδο 6 της Κυπριακής ΑΟΖ για το οποίο τα δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης έχουν η Ιταλική ΕΝΙ και η Γαλλική TOTAL. ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌