Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017

Filled Under:

Το ΣτΕ αποφάσισε! Τι έγινε με τη δημόσια υπάλληλο και τις αδικαιολόγητες απουσίες…Το ΣτΕ μετρίασε την ποινή της οριστικής παύσης που είχε αρχικά επιβληθεί σε υπάλληλο της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης, η οποία μέσα σε 13 μήνες είχε λείψει από την υπηρεσία της αδικαιολόγητα 163 εργάσιμες ημέρες. Η γυναίκα τιμωρήθηκε τελικά με 6μηνη παύση καθηκόντων και στέρηση των μηνιαίων αποδοχών για την ίδια περίοδο. 
Το «χρονικό» των απουσιών και των ποινών
Συνολικά, η υπάλληλος απουσίασε από την υπηρεσία της 113 ημέρες μέσα στην περίοδο 3/9/2011 - 30/8/2012 και ακόμα 50 ημέρες κατά την περίοδο 3/9/2012 - 11/11/2012, χωρίς να της έχει χορηγηθεί σχετική άδεια απουσίας.
Τότε η υπάλληλος δεν είχε επικαλεστεί τη συνδρομή κάποιου σοβαρού λόγου που να δικαιολογούσε την παρατεταμένη αποχή ή να μετρίαζε τη βαρύτητα του αδικήματος. 
Η υπάλληλος υποστήριξε πως δεν απείχε από την υπηρεσία της αλλά πήγαινε τις απογευματινές ώρες, όπου και παρέμενε μέχρι αργά το βράδυ, και ότι οι άμεσα προϊστάμενοί της γνώριζαν για την περίπτωσή της, την οποία είχαν αποδεχθεί «σιωπηλά». 
Όπως είπε, προσερχόταν στο γραφείο της το απόγευμα εξαιτίας κάποιων προβλημάτων υγείας που τις επέβαλλαν να μένει ξαπλωμένη στο κρεβάτι της, έως τις 10 το πρωί.  Επιπλέον, υποστήριξε πως πέραν της απογευματινής εργασίας της στην υπηρεσία, εργαζόταν και από το σπίτι της Σάββατα και τις Κυριακές.
Σε ερώτηση για ποιον λόγο δεν υπέγραφε το παρουσιολόγιό τις απογευματινές ώρες, η υπάλληλος είπε ότι την εμπόδιζε ο προϊστάμενός της. 
Η γυναίκα προσκόμισε στο δικαστήριο ιατρικά πιστοποιητικά, σύμφωνα με τα οποία, πάσχει από βαρείας μορφής ρευματοειδή αρθρίτιδα που επιφέρει πρωινή δυσκαμψία και έντονη σωματική κόπωση. Το Συμβούλιο αφού συνεκτίμησε την ασθένειά της, αποφάσισε να μετριάσει την επιβληθείσα ποινή.


skai.gr πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌