Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Filled Under:

Τι άλλο θα δούμε;! Η … νέα «ειδικότητα» που λανσάρει η ΝΔ…



Ξέρουμε ότι η λέξη υποψήφιος εννοεί κάποιον που επιδιώκει να αποκτήσει ένα αξίωμα μέσω ψηφοφορίας ή μέσω διαγωνισμού. Κατά μια γενική έννοια, υποψήφιος είναι όποιος σκοπεύει να γίνει κάτι, όπως αναφέρει στο λεξικό του ο Γ. Μπαμπινιώτης. 
Ωστόσο, η έννοια της λέξης «υποψήφιος» φαίνεται ότι αποκτά μια άλλη σημασία και μας τη συστήνει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο οποίος, μέσω της σελίδας του στο Facebook, μας συστήνεται ως «υποψήφιος πολιτικός». 
Με βάση την παραπάνω ερμηνευτική σημασία της λέξης, ο κος Κυρανάκης ή νομίζει ότι συμμετέχει σε κάποιον διαγωνισμό και είναι «υποψήφιος» για να γίνει πολιτικός ανάμεσα σε άλλους «υποψήφιους»,  ή έχει στο μυαλό του ότι θα γίνει κάποια στιγμή στο μέλλον, άρα ακόμα δεν είναι.
Όπως αντιλαμβάνεστε, η πρώτη έννοια δεν βγάζει κάποιο νόημα. Θα έβγαζε αν έγραφε «βουλευτής», καθώς θα ήταν στα χέρια του λαού για να εκλεγεί. Βέβαια, εδώ πρέπει να αναρωτηθούμε μήπως αυτό εννοεί, άρα εκεί προκύπτει ένα σοβαρό θέμα παρεξηγήσεως της σημασίας των λέξεων, που δεν δικαιολογείται να έχει όποιος ασχολείται με την πολιτική.
Αν πάρουμε τη δεύτερη σημασία, δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε πώς ένας… υποψήφιος πολιτικός έχει λάβει θέση αναπληρωτή εκπρόσωπου στη Νέα Δημοκρατία και πώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά να γίνει ο επόμενος Έλληνας πρωθυπουργός έχοντας, μεταξύ άλλων, στην παράταξη του άτομα που ακόμα δεν νιώθουν έτοιμα να εκπροσωπήσουν τον λαό γιατί δεν είναι πολιτικοί αλλά… «υποψήφιοι πολιτικοί»…
O κος Κυρανάκης, όπως διαβάζουμε στο βιογραφικό του, από το 2010 ανήκει στο δυναμικό της ΝΔ, όταν ήταν γραμματέας διεθνών σχέσεων της ΟΝΝΕΔ. Το 2014, επί Αντώνη Σαμαρά, ήταν στο ευρωψηφοδέλτιο και από το 2016, εκπροσωπεί τη ΝΔ ως αναπληρωτής εκπρόσωπος. Όπως αναγράφει και ο ίδιος, συνοψίζοντας συνολικά τα χρόνια συμμετοχής του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι στο κόμμα εδώ και 12 χρόνια. 
Παρ'όλα αυτά, ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του... υποψήφιο.   πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌