Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Filled Under:

ΣΟΚ στις ΗΠΑ: Αστυνομικός ΣΚΟΤΩΣΕ άοπλη γυναίκα! Μαντέψτε γιατί ΔΕΝ υπήρξαν αντιδράσεις...



Ένα απίστευτα άσχημο αλλά και διδακτικό περιστατικό συνέβη στη Μινεσότα των Ηνωμένων Πολιτειών τις προηγούμενες ημέρες.
Συγκεκριμένα, πριν από περίπου μία εβδομάδα ένας Σομαλός αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε μια άοπλη γυναίκα από την Αυστραλία. Το περίεργο είναι ότι λίγο πριν, η ίδια είχε τηλεφωνήσει στην αστυνομία για να αναφέρει ότι κάποιος δεχόταν επίθεση έξω από το σπίτι της.
Ο Μοχάμεντ Νουρ, ο Σομαλός αστυνομικός, ήταν λαθρομετανάστης ο οποίος ήθελε να γίνει αστυνομικός και δέχθηκε τους επαίνους της δημάρχου το 2015 κατά την ένταξή του, με τη Σομαλική κοινότητα να πανηγυρίζει.
Η γυναίκα που έπεσε νεκρή ήταν 40 ετών και καθηγήτρια διαλογισμού και γιόγκα. Κάνεις δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς συνέβη, καθώς η γυναίκα είχε βγει με τις πυτζάμες της και πλησίασε το περιπολικό. Ο αστυνομικός υποστήριξε ότι ένοιωθε απειλή κι έτσι πυροβόλησε. Φυσικά μια τέτοια «δικαιολογία» είναι πολύ προκλητική και δεν αρκεί στις αρχές που συνεχίζουν την έρευνα.
Φυσικά στα Δυτικά ΜΜΕ δεν κουνιέται φύλο τώρα. Για σκεφτείτε όμως τι θα είχε συμβεί εάν η κατάσταση ήταν αντίθετη: δηλαδή ένας λευκός αστυνομικός να σκοτώσει μια μαύρη γυναίκα. Όλοι γνωρίζουμε ότι είχε καεί το σύμπαν, ενώ μέχρι και τους ΚΚΚ θα θυμούνταν.
Πάντως, αντίδραση υπήρξε από τον Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος σχολίασε ότι έχει «κουραστεί» να βλέπει λευκούς να «σκοτώνονται λόγω του χρώματος του δέρματός τους». Είπε επίσης ότι εάν είχε μια τρίτη κόρη «θα έμοιαζε με την Justine Damond», απαντώντας ειρωνικά σε παλιότερο σχόλιο του Μπάρακ Ομπάμα σε παρόμοια δολοφονία ενός μαύρου.
Τέλος, την Τρίτη και την Τετάρτη σημειώθηκαν ορισμένα μικρο-επεισόδια από λευκούς ακτιβιστές κατά της βίας, που φυσικά τα ΜΜΕ δεν έδειξαν ποτέ... πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌