Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Filled Under:

Οι τροφές που νικούν την όρεξη για ζάχαρη…



Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που υποφέρουν από εθισμό στη ζάχαρη κι αυτό είναι ένα σημαντικό πρόβλημα στις μέρες μας που μπορεί να οδηγήσει σε πολλές ασθένειες και φυσικά στην παχυσαρκία.
Αν είστε εξαρτημένοι από τη ζάχαρη, μην απογοητεύεστε. Υπάρχουν πολλοί αποτελεσματικοί τρόποι που θα σάς βοηθήσουν να λύσετε αυτό το ζήτημα, αρκεί να το θέλετε. Για παράδειγμα, με την προσθήκη υγιεινών τροφών στη διατροφή σας μπορείτε όχι μόνο να μειώσετε τον εθισμό σας στη ζάχαρη, αλλά να νοιώθετε το αίσθημα του κορεσμού για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Η ζωή σας δεν πρόκειται να σταματήσει χωρίς τη ζάχαρη, να είστε σίγουροι γι’ αυτό. Μπορείτε να είστε ευτυχισμένοι μακριά της και το βέβαιο είναι ότι θα είστε και πιο υγιείς.
Βάλτε στη διατροφή σας τις παρακάτω τροφές και δεν θα το μετανιώσετε αφού θα σάς βοηθήσουν σε ελάχιστο χρόνο να απαλλαγείτε από τη λαχτάρα σας για τη ζάχαρη.

1. Πράσινα λαχανικά
Είτε σας αρέσουν είτε όχι, πρέπει να προσπαθήσετε να τρώτε καθημερινά πράσινα λαχανικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνετε χορτοφάγοι, αλλά ότι θα πρέπει να προσθέσετε τα πράσινα λαχανικά στο πιάτο σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να μαγειρέψετε την αγαπημένη σας ομελέτα, αλλά να την σερβίρετε με πιπεριά και σπαράγγια. Αυτά τα τρόφιμα δεν είναι μόνο αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του εθισμού στη ζάχαρη, αλλά κάνουν και τα πιάτα σας νοστιμότερα. Καθώς είναι πλούσια σε χλωροφύλλες, τα πράσινα λαχανικά είναι η καλύτερη επιλογή σας. Τα περισσότερα απ’ αυτά είναι γεμάτα με χρώμιο που είναι απαραίτητο για τη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα. Για να αποτρέψετε τη λαχτάρα για ζάχαρη, θα πρέπει να καταναλώνετε μεγάλο αριθμό βιταμινών του συμπλέγματος Β και τα πράσινα λαχανικά είναι μια θαυμάσια πηγή αυτής της βιταμίνης.

2. Πρωτεΐνη
Για να καταπολεμήσετε με επιτυχία τον εθισμό στη ζάχαρη το σώμα σας χρειάζεται πρωτεΐνες. Σε ό,τι έχει να κάνει με τον εθισμό σ’ αυτή τη γλυκιά ουσία, οι θρεπτικές ουσίες των πρωτεϊνών θεωρείται ότι είναι το πιο αποτελεσματικό αντίβαρο. Η πρωτεΐνη συμβάλλει σημαντικά σε έναν υγιή μεταβολισμό στο σώμα σας. Αυτός από μόνος του είναι ένας πολύ καλός λόγος να συμπεριλάβετε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες στο καθημερινό σας μενού. Επιπρόσθετα, οι πρωτεΐνες σας χορταίνουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ακόμα και από τις φυτικές ίνες.

3. Εξυπνα σνακς
Οι περισσότεροι από εμάς συνήθως δεν δίνουμε σημασία στα σνακς που καταναλώνουμε. Πολύ συχνά είμαστε απασχολημένοι στη διάρκεια της ημέρας και δεν έχουμε χρόνο να φάμε ένα χορταστικό γεύμα. Ετσι, επιλέγουμε διάφορα σνακς που, όμως, δεν μπορούν να μάς δώσουν όλα τα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες που χρειαζόμαστε, ενώ μπορούν ακόμα και να βλάψουν την υγεία μας υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Ψάξτε λοιπόν για «έξυπνα» σνακς, αποφεύγοντας τα επεξεργασμένα τρόφιμα, ώστε να ελαχιστοποιήσετε την πρόσληψη ζάχαρης. Ποια είναι αυτά τα σνακς; Οι ωμοί ξηροί καρποί, τα καρότα, το αγγούρι, το γιαούρτι. Τέτοιου είδους τροφές θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε πιο εύκολα τον εθισμό στη ζάχαρη. Αν θέλετε «σώνει και καλά» να φάτε κάτι γλυκό, τότε δοκιμάστε γλυκά φρούτα. Η φυσική ζάχαρη δεν είναι βλαβερή και θα επωφεληθείτε από τη γλύκα και τη νοστιμιά τους.

4. Τεράστιες Σαλάτες
Η σαλάτα είναι υπερ-απαραίτητη στο διατροφικό σας μενού κάθε μέρα της εβδομάδας κάθε εβδομάδα του χρόνου. Χρησιμοποιήστε γενικά όλα τα λαχανικά με περισσότερη έμφαση στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Ξεχάστε, όμως, το τυρί, το κρουτόν, τη μαγιονέζα και όλες τις άλλες υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τροφές. Οταν λέμε πως πρέπει να φάτε σαλάτα δεν εννοούμε πως πρέπει να φάτε σαλάτα του Καίσαρα. Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ μερικά φύλλα σπανάκι και μαρούλι, ρίξτε από πάνω μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και πασπαλίστε με μαύρο πιπέρι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μηλόξυδο ή ξύδι μπαλσάμικο, μπορείτε ακόμα να βάλετε μέσα μερικά κομμάτια άπαχο κρέας κοτόπουλου ή φιλέτο ψαριού ή ακόμα και μια χούφτα ξηρούς καρπούς. Μπορείτε να φτιάξετε μια σαλάτα πολύχρωμη με καρότο, κολοκυθάκι, πατάτα βραστή και κρεμμυδάκι. ΄Η μπορείτε τέλος να φτιάξετε μια περιποιημένη χωριάτικη σαλάτα, αρκεί να προσέξετε την ποσότητα του ελαιόλαδου.

5. Υγιή λίπη
Οσοι έχουν αρχίσει να αφαιρούν τη ζάχαρη από τη διατροφή τους, θα πρέπει να γνωρίζουν πως τα υγιή λίπη είναι τα πιο απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που μπορούν να μειώσουν το σάκχαρο στο αίμα και να κάψουν το λίπος στο σώμα. Θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα, αν συνδυάσετε πράσινα φυλλώδη λαχανικά με άπαχη πρωτεΐνη. Τρόφιμα όπως το ακατέργαστο λάδι καρύδας, το ελαιόλαδο, οι ωμοί ξηροί καρποί, οι σπόροι, το αβοκάντο, είναι οι μεγαλύτερες πηγές υγιών λιπών. Με την προσθήκη τους στο πρόγραμμα διατροφής σας θα καταφέρετε να καταπολεμήσετε τον εθισμό της ζάχαρης και να αποτρέψετε την αύξηση του σωματικού σας βάρους.

Πηγή: medinova.gr πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌