Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

Filled Under:

ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΝΙΚΑΝΟΙ! 'ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΑ' και δεν τα παίρνουμε τα Δις...

«Παρκαρισμένα» στα ελληνικά ταμεία μένουν κοινοτικά κονδύλια άνω των 2,5 δισ. ευρώ που προορίζονται για τους μικρομεσαίους. Aπό την έναρξη της προγραμματικής περιόδου (ΕΣΠΑ 2014-2020) μέχρι σήμερα έχουν αξιοποιηθεί μόλις 159,3 εκατ. ευρώ από τα 2,7 δισ. που έχει στη διάθεσή της η χώρα μας για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αυτό προκύπτει από απάντηση της αρμόδιας επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέτσου, σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη, η οποία μάλιστα στηρίχθηκε σε στοιχεία από την ελληνική κυβέρνηση.

Κατά τα λεγόμενα της Ρουμάνας επιτρόπου με βάση τις πληροφορίες που έδωσαν οι ελληνικές αρχές, δημόσιες δαπάνες ύψους 2,7 δισ. ευρώ είναι αφιερωμένες σε επενδυτικές προτεραιότητες για τη στήριξη των μικρομεσαίων, από τις οποίες το 5,9% έχει δαπανηθεί (παρότι έχουν περάσει 4 από τα 7 χρόνια). Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργήθηκαν υπό τη μορφή ταμείων δύο χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας:

* ένα για επενδύσεις συμμετοχών στα κεφάλαια που διαχειρίζεται το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων και ενισχύεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ),

* το άλλο για την προώθηση της επιχειρηματικότητας, το οποίο διαχειρίζεται ένας εθνικός οργανισμός διαχείρισης κεφαλαίων. Μάλιστα, κατά τα λεγόμενα της ίδιας, οι συμφωνίες χρηματοδότησης υπογράφηκαν μόλις τον Δεκέμβριο του 2016.

Από την πλευρά του, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε πως η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα αφορά κατά βάση μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας, τονίζοντας πως έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες συνέπειες της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι τα ευρωπαϊκά κονδύλια που προέρχονται από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο αποτελούν την πιο σημαντική πηγή ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια.
newmoney πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌