Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Filled Under:

ΒΟΜΒΑ: Η Σερβία θα "ΑΔΕΙΑΣΕΙ" τα Σκόπια υπέρ της Ελλάδος;...



Οι σχέσεις των Σκοπίων με τη Σερβία περνάνε μεγάλη δοκιμασία τις τελευταίες ημέρες λόγω των δηλώσεων του Σέρβου Υπουργού Εξωτερικών περί «λάθους» για την αναγνώριση της ΠΓΔΜ ως Μακεδονία.
Ο Σέρβος Ίβιτσα Ντάτσιτς έκανε αυτή τη δήλωση πριν από λίγες ημέρες στην Αθήνα, προκαλώντας την οργισμένη απάντηση του Σκοπιανού ομολόγου του Νίκολα Ντιμιτρόφ.
Η Σερβία είναι ο κοντινότερος σύμμαχος της Ελλάδος στα Βαλκάνια και το ζήτημα των Σκοπίων είναι τα τελευταία χρόνια το μεγαλύτερο αγκάθι των σχέσεων των δύο χωρών.
Εάν η Σερβία, υποστηρίζει ο αναλυτής του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκών Σπουδών του Βελιγραδίου, Στέφαν Γκάγιτς, θέλει να βελτιώσει τις σχέσεις των δύο χωρών θα πρέπει να ανακαλέσουν την αναγνώριση των Σκοπίων ως Μακεδονία.
Στη συνέχεια γράφει ο Γκάγιτς: «Αυτό, οι αρχές της Σερβίας θα έπρεπε να το κάνουν εδώ και πολύ καιρό, γιατί τα Σκόπια, με τον πιο άμεσο τρόπο θέτουν κίνδυνο στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας, γιατί δεν αναγνωρίζει μέρος του εδάφους της».
Θυμίζουμε ότι τα Σκόπια έχουν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου, προσβάλλοντας τη Σερβία... πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌