Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Filled Under:

ΓΕΛΑΝ ΚΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ! Μέχρι και οι ΡΟΜΑ πήραν χαμπάρι την Φωτίου...



Εκτός πραγματικότητας βρίσκεται η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου,  Θεανώ Φωτίου, η οποία για να δικαιολογήσει το βαρύγδουπο τίτλο που (προσωρινά) φέρει, έχει θέσει ως κύρια και μοναδική προτεραιότητά της την πλήρη αφομοίωση των Ρομά στην ελληνική κοινωνία. Το ζήτημα όμως είναι πως αδυνατεί να εφαρμόσει μία ουσιαστική πολιτική κοινωνικής πρόνοιας, προβαίνοντας σε αδικαιολόγητα βεβιασμένες κινήσεις που προκαλούν ακόμα και την αντίδραση των ίδιων των Ρομά.
Πιο συγκεκριμένα προ ημερών κατατέθηκε από τους συναρμόδιους υπουργούς τροπολογία με την οποία επιτρέπεται η προσωρινή μετεγκατάσταση ειδικών κοινωνικών ομάδων που διαβιούν σε πρόχειρα ή παράτυπα καταλύματα σε κατάλληλους ειδικά διαμορφωμένους χώρους που διατίθενται αποκλειστικά για τον σκοπό αυτόν από το Δημόσιο, τους ΟΤΑ, τα ΝΠΔΔ ή παραχωρούντες ιδιώτες, κατόπιν έκδοσης Κοινής Υπουργικής Απόφασης. 
Παρ΄όλα αυτά, την αντίδρασή της εξέφρασε η Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά, «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ», και οι φορείς μελών της στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής καθώς η κα. Φωτίου  ξέχασε πως η Βουλή λειτουργεί με βάση την δυνατότητα διατύπωσης θέσεων και όχι απλά την μονομερή κατάθεση τροπολογιών.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου αναφέρει:
“Ως Έλληνες Ρομά διαμαρτυρόμαστε έντονα και εκφράζουμε την δυσαρέσκειά μας για τις απαράδεκτες ενέργειες της Αν. Υπουργού Θ. Φωτίου σχετικά με την... εκπρόθεσμη τροπολογία, η οποία αφορά την «προσωρινή» μετεγκατάσταση των Ρομά. 
Η ως άνω τροπολογία ψηφίστηκε εχθές βεβιασμένα, χωρίς να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στη Βουλή να λειτουργήσει θεσμικά με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων στο πλαίσιο του δημοκρατικού διαλόγου και χωρίς να δοθεί η δυνατότητα διατύπωσης των θέσεων και των απόψεων της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ» και των φορέων μελών της στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά «διευθετήθηκε» ένα πολύ σημαντικό θέμα, με μια εκπρόθεσμη τροπολογία.
Είναι επιβεβλημένο να βρεθούν λύσεις στο ζήτημα της στέγασης των Ρομά, διότι οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης προσβάλουν την ατομική αξιοπρέπεια και τον πολιτισμό της χώρας μας, ωστόσο αυτές οι λύσεις θα πρέπει να είναι στοχευμένες και αποτελεσματικές. 
Από την πρόταση της Αν. Υπουργού εντελώς προκλητικά και αδικαιολόγητα έχουν αγνοηθεί οι ίδιοι οι Ρομά. Δεν προβλέπεται η θεσμική εκπροσώπησή τους τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο. 
Ζητούμε την απόσυρση της σχετικής διάταξης προκειμένου να πραγματοποιηθεί διακομματική συζήτηση στη Βουλή με συμμετοχή των εκπροσώπων των Ρομά, αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης, προκειμένου ο όποιος σχεδιασμός να λύνει τα υφιστάμενα προβλήματα και να μην παραμείνει για μια ακόμη φορά άσκηση επί χάρτου.”  πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌