Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο, 8 Ιουλίου 2017

Filled Under:

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ για την ΥΓΕΙΑ! Συναγερμός σε Περιστέρι και Νέα Σμύρνη...

Υψηλές τιμές στους δείκτες μέτρησης του όζοντος στις περιοχές της Νέας Σμύρνης και του Περιστερίου κατέγραψε το Δίκτυο Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Αθήνας.
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, στις 15:00, στη Νέα Σμύρνη η τιμή έφτασε στα 184 μg/m3, ενώ στις 17:00, στο Περιστέρι, οι τιμές ανέβηκαν στα 181 μg/m3.
Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες τιμές αφορούν το όριο ενημέρωσης του κοινού, ώστε να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα. Το όριο συναγερμού έχει οριστεί στα 240μg/m3.
Για το λόγο αυτό από το Υπουργείο Υγείας παρέχονται οι ακόλουθες οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού:
«Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».
Αναμένεται η μείωση των τιμών όζοντος αργά το απόγευμα.  πηγη 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌