Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Filled Under:

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ΑΠΕΙΛΕΙ την Ουγγαρία με ΚΥΡΩΣΕΙΣ λόγω... Σόρος...



Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέδωσε σήμερα στην Ουγγαρία τελεσίγραφο ενός μηνός για να αλλάξει την πολιτική της σχετικά με έναν νόμο για την εκπαίδευση ο όποιος αντιβαίνει στις αξίες της Ενώσεως αλλιώς η Ουγγαρία θα αντιμετωπίζει πιθανές κυρώσεις.
Ο αναπληρωτής επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Frans Timmermans κάλεσε την ουγγρική κυβέρνηση να απαντήσει μέσα σε ένα μήνα στις επικρίσεις των Βρυξελλών ότι ο νόμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση θα μπορούσε να κλείσει ένα πανεπιστήμιο της Βουδαπέστης που ίδρυσε ο γνωστός πολυεκατομμυριούχος George Soros.
Η Επιτροπή απέστειλε επίσης επιστολή στην Ουγγαρία λέγοντας ότι ένας νέος νόμος που διέπει τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό δεν συμμορφώνεται με τη νομοθεσία της ΕΕ, το πρώτο βήμα προς τη νομική δράση της ΕΕ των 28 χωρών.
Ο Ορμπάν επέπληξε πολλές φορές την ΕΕ και συγκρούστηκε επανειλημμένα με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από τον Σόρος, ο οποίος προωθεί μια διεθνιστική αντίληψη που θεωρεί επικίνδυνη ο Ουγγρικός ηγέτης.
Μια πρόσφατη αντι-μεταναστευτική καμπάνια της κυβέρνησης του Ορμπάν (βλ. ΕΔΩ σχετικό θέμα) εξόργισε πολλούς στην Ευρώπη κι όχι μόνο.
Ο Ορμπάν μπορεί να μην είναι καθόλου αγαπητός στην Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία προωθεί την παγκοσμιοποίηση, όμως ο Ούγγρος με τις κινήσεις του φαίνεται ότι επικροτείται από το εσωτερικό της χώρας... πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌