Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Filled Under:

Προετοιμαστείτε! Δείτε πως θα ελέγχουμε τις πλαστές αποδείξεις...



Εκτός από τα μπαράζ ελέγχων, που πραγματοποιούν τα κλιμάκια της ΑΑΔΕ, τώρα «επιστρατεύονται» και οι πολίτες στην μάχη κατά της φοροδιαφυγής! Με την φοροδιαφυγή να κοστίζει σε όλους μας, έμμεσα ή άμεσα, οι πολίτες θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να ελέγχουν για ταμειακές «μαϊμούδες» και αποδείξεις «φαντάσματα»!  Η  Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ετοιμάζεται να ρίξει στον αγώνα πάταξης του μαύρου χρήματος και της παραοικονομίας, την «υψηλή τεχνολογία» και στο θέμα των πλαστών υποδείξεων, αυτό σημαίνει ότι με μια εφαρμογή που αναπτύσσεται και θα μπορεί να έχει ο καθένας στο τηλέφωνό του, οι καταναλωτές, θα «τσεκάρουν» αν η απόδειξη που πήραν γνήσια ή «μαϊμού».
Η απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, να επιστρατεύσει τη νέα τεχνολογία, δεν έρχεται σε τυχαία στιγμή. Μόλις πριν λίγες ημέρες, κατά τους μαζικούς ελέγχους που διεξάγουν τα κλιμάκια της Αρχής σε όλη την επικράτεια, αποκαλύφθηκε και η υπόθεση με τις οκτώ ταμειακές που έβγαζαν «κάλπικες» αποδείξεις! Οι επισκέπτες της παραλίας, νόμιζαν ότι έπαιρναν κανονικά την νόμιμη απόδειξη αγοράς, αλλά στην πραγματικότητα αυτό το χαρτί που λάμβαναν από τα μπαρ, δεν είχα καμία φορολογική αξία. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, είχαν εκδοθεί περίπου  22.100 αποδείξεις σε ΑΦΜ επιχείρησης που είχε κλείσει!
Πρακτικά, η εφαρμογή θα είναι προσβάσιμη μέσω κινητών τηλεφώνων και όπως έγινε γνωστό οι πολίτες θα μπορούν να διαπιστώσουν σε χρόνο «ντε-τε» αν η απόδειξη που έλαβαν έχει εκδοθεί από νόμιμη-δηλωμένη ταμειακή μηχανή, αν η εταιρεία υφίσταται ή πρόκειται για παράνομη δραστηριότητα.
Ακόμα και σήμερα μπορεί να γίνει αυτό μέσα από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, αλλά αυτό δεν είναι ευρέως γνωστό και μέχρι τώρα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν έχει δει μεγάλη κίνηση…
Τώρα, με τη εφαρμογή που θα μπαίνει στα κινητά τηλέφωνα, ο έλεγχος των αποδείξεων θα γίνεται με ταχύτητα αστραπής, που σημαίνει ότι και ο πελάτης θα ξέρει ότι η επιχείρηση πάει να τον κοροϊδέψει, αλλά και οι αρχές θα ενημερώνονται άμεσα για την παρανομία!
Και βέβαια αυτό που επιδιώκει η ΑΑΔΕ είναι οι καταναλωτές όχι μόνο να ελέγχουν τις αποδείξεις που παίρνουν αλλά και να ενημερώνουν τις φορολογικές αρχές για παρατυπίες και «ύποπτες» δραστηριότητες. Στόχος είναι φυσικά να αποκαλύπτονται άμεσα όσοι προσπαθούν να κάνουν «ζαβολιές» με τις ταμειακές τους και να υπάρξει μεγαλύτερη συμμόρφωση, από την γνώση ότι μόλις το κάνει κάποιος, θα γίνει γνωστό πολύ γρήγορα και θα βρεθεί αντιμέτωπος με όλες τις συνέπειες που ορίζει ο νόμος!

kontranews.gr  πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌