Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017

Filled Under:

Πως να καταχωρήσετε το ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ...Οι αγρότες που είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, χωρίς αυτό να εμφανίζεται στη φορολογική δήλωσή τους, δεν θα αποφύγουν την ταλαιπωρία, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο το υπουργείο Οικονομικών (σημειώνεται ότι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες δικαιούνται το αφορολόγητο που έχουν και οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι).
Η συγκεκριμένη κατηγορία αγροτών θα πρέπει κατ’ αρχήν να υποβάλει έως την επόμενη Παρασκευή (21/7) τη φορολογική δήλωση, ώστε αυτή να θεωρηθεί εμπρόθεσμη.
Στη συνέχεια, θα πρέπει να απευθυνθούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ), το οποίο θα τους καθοδηγήσει τι πρέπει να κάνουν, ώστε να εμφανίζονται στα αρχεία του ως κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.
Το επόμενο στάδιο είναι να λάβουν ηλεκτρονική ειδοποίηση από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ.), ότι έχουν περιληφθεί στο αρχείο με τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.
Μόλις λάβουν την ειδοποίηση αυτή, θα πρέπει να υποβάλουν τροποποιητική φορολογική δήλωση  ηλεκτρονικά, όπως έκαναν δηλαδή και την εμπρόθεσμη δήλωση, χωρίς να χρειάζεται να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά στην Εφορία.
Προσοχή! Η τροποποιητική δήλωση πρέπει να υποβληθεί από την 1η Αυγούστου έως και τις 31 Οκτωβρίου για να θεωρηθεί εμπρόθεσμη.
Αν ο αγρότης υποβάλει την αρχική δήλωση με επιφύλαξη, θα πρέπει εντός 90 ημερών από την υποβολή της να προσκομίσει στην Εφορία βεβαίωση από το ΥπΑΑΤ ότι είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης. Αν παρέλθει η προθεσμία αυτή, ο αγρότης θα χάσει το δικαίωμα στο αφορολόγητο ποσό που δικαιούνται οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.
Όσοι αγρότες έχουν υποβάλει εμπρόθεσμη ή τροποποιητική δήλωση έως τις 29 Ιουνίου, θα λάβουν ειδοποίηση ηλεκτρονικά για να ελέγξουν, αν είναι σωστά καταγραμμένη στο σύστημα Taxis η εικόνα τους. Εφόσον δεν είναι σωστή, θα πρέπει να υποβάλλουν τροποποιητική δήλωση, από την 1η Αυγούστου έως τις 31 Οκτωβρίου, ώστε να θεωρηθεί αυτή εμπρόθεσμη.

Πηγή: enikonomia 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌