Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Filled Under:

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ για τον Τραμπ! Τον «ΑΠΟΛΥΟΥΝ»…



Με άρθρο του στους Financial Times, o Charles W Eliot, καθηγητής toy πανεπιστημίου και πρώην γραμματέας του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών, κατακεραυνώνει τον Ντόναλντ Τραμπ, υπογραμμίζοντας ότι «μια εταιρεία θα είχε αντικαταστήσει έναν διευθύνοντα σύμβουλο με συμπεριφορά ασταθής όπως αυτή του προέδρου». 
Σας παραθέτουμε αποσπάσματα από το άρθρο του: 
«Η σύγχυση της ευγένειας με την αβροφροσύνη είναι ένα σοβαρό λάθος στις ανθρώπινες ή διεθνείς σχέσεις.
διάσκεψη κορυφής της G20 συμφώνησε σε ένα κοινό ανακοινωθέν μετά τη συνάντηση των ηγετών. Κάποιοι θεωρούν ότι αυτό αποτελεί επίτευγμα ή ένδειξη ότι αποκαθίσταται κάποια ομαλότητα στις διεθνείς σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και άλλων χωρών. Η αλήθεια είναι ότι σε καμία προηγούμενη συνάντηση της G20 δεν υπήρχε η πιθανότητα να μην υπάρξει κοινή δήλωση που συμφωνήθηκε από όλους τους συμμετέχοντες.
Αντί να βλέπουμε συμφωνία ως επίτευγμα, είναι ακριβέστερο να βλέπουμε το περιεχόμενο του ανακοινωθέντος ως επιβεβαίωση της καταστροφής της διεθνούς τάξης που πολλοί φοβούνταν από την εκλογή του Donald Trump. Η συμπεριφορά του προέδρου μέσα και γύρω από τη σύνοδο κορυφής ήταν ανησυχητική για τους συμμάχους των ΗΠΑ και επιβεβαίωσε τους φόβους εκείνων που πιστεύουν ότι η συμπεριφορά του είναι η μεγαλύτερη απειλή για την αμερικανική ασφάλεια.
[…]Αυτό που πολλοί άνθρωποι φοβούνται, αλλά λίγοι λένε, είναι ότι στις δύσκολες στιγμές που έρχονται κατά τη διάρκεια της θητείας,ο  χαρακτήρας του προέδρου θα τον αναγκάσει να ενεργήσει επικίνδυνα. Όπως έχει παρατηρήσει ο βιογράφος Robert Caro, η δύναμη ενδέχεται να μην καταστρέφει, αλλά πάντα αποκαλύπτει. Ο κ. Trump δεν έχει βιώσει ακόμη μια περίοδο οικονομικής δυσκολίας ή οποιασδήποτε μορφής διεθνούς οικονομικής κρίσης. Δεν έχει ακόμη αναγκαστεί να λάβει μια σημαντική στρατιωτική απόφαση σε μια περίοδο κρίσης. Ωστόσο, η συμπεριφορά του ήταν ακανόνιστη.
[…]Ένας εταιρικός διευθυντής της οποίας η δημόσια συμπεριφορά ήταν εξίσου ασταθής με εκείνη του κ. Trump θα είχε ήδη αντικατασταθεί. Το πρότυπο για τους δημοκρατικά εκλεγμένους αξιωματούχους είναι αρκετά διαφορετικό. Αλλά δεν μπορούμε να κοιτάξουμε τους τελευταίους μήνες και να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο ακόμα πιο ανώμαλης συμπεριφοράς στο μέλλον.». πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌