Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Filled Under:

Θα χτυπήσει τις ΗΠΑ! Ο Κιμ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ...



Το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί τις ΗΠΑ με πυρηνικό χτύπημα «στην καρδιά της Αμερικής», σε περίπτωση που ο Ντόναλντ Τραμπ αποτολμήσει να απομακρύνει από την εξουσία τον Βορειοκορεάτη δικτάτορα, κλιμακώνοντας έτσι στο έπακρο την ένταση με την Ουάσιγκτον.
«Εάν τολμήσουν οι ΗΠΑ να δείξουν έστω και το ελάχιστο δείγμα απόπειρας να παραμερίσουν την ανώτατη ηγεσία μας, θα ρίξουμε με το πανίσχυρο ατομικό μας σφυρί, που λειάνθηκε και σκλήρυνε συν τω χρόνω, ένα ανελέητο χτύπημα στην καρδιά των ΗΠΑ», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Πιονγιάνγκ.
Να υπενθυμίσουμε πως αφορμή στάθηκε, όπως αναφέρει το CNN, η αναφορά, την περασμένη εβδομάδα, του διευθυντή της CIA, Μάικ Πομπέο, ο οποίος επισήμανε την πιθανότητα αλλαγής εξουσίας στη Βόρεια Κορέα: «Ελπίζω να βρούμε έναν τρόπο να διαχωρίσουμε το καθεστώς από τα πυρηνικά. Είμαι σίγουρος ότι οι Βορειοκορεάτες είναι αξιαγάπητοι άνθρωποι και θα ήθελαν να φύγει από την εξουσία».
Για την Πιονγιάγνκ, ο Πομπέο υπερέβη τα εσκαμμένα με τη δήλωσή του. 
Στις αρχές Ιουλίου, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε προειδοποιήσει ότι παρήλθε, πλέον, ο χρόνος της στρατηγικής υπομονής με την Πιονγιάνγκ και κάλεσε για πολλοστή φορά την Κίνα να ασκήσει πίεση στη Βόρεια Κορέα.
Ενδείξεις για νέα εκτόξευση πυραύλου
Την ίδια ώρα, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες εκτιμούν ότι πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι το κομμουνιστικό καθεστώς ετοιμάζει τις προσεχείς μέρες μια νέα πυραυλική δοκιμή, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγές από την αμερικανική κυβέρνηση.
Το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκε έντονη κινητικότητα στο πεδίο δοκιμών Κουσόνγκ, βορειοδυτικά της Πιονγιάνγκ καθώς και μεταφορά εξοπλισμού αναγκαίου για έναν διηπειρωτικό ή μεσαίου βεληνεκούς βαλλιστικό πύραυλο.


real.gr πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌