Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Filled Under:

Επικοινωνία Λαβρόφ-Τίλερσον! Ραγδαία εξέλιξη...

Η Ρωσία "παραμένει έτοιμη" να συνεργαστεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, υπό τον όρο του "αμοιβαίου σεβασμού", διαβεβαίωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, ο Σεργκέι Λαβρόφ επιβεβαίωσε στον Τίλερσον ότι η Μόσχα είναι έτοιμη "για την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων με τις ΗΠΑ" αλλά και για να προχωρήσει η μεταξύ τους συνεργασία σε "σημαντικά θέματα" διεθνούς ενδιαφέροντος. Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι δυνατόν παρά μόνο αν βασίζεται "στην ισότητα και τον αμοιβαίο σεβασμό".
Ο Ρώσος υπουργός είπε επίσης στον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι η απόφαση της Μόσχας να μειώσει τον αριθμό των Αμερικανών διπλωματών στη Ρωσία υπαγορεύτηκε από "έναν αριθμό εχθρικών ενεργειών της Ουάσινγκτον".
Η ανακοίνωση του υπουργείου καταλήγει ότι οι δύο υπουργοί "συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή" για διάφορα διμερή θέματα. πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌