Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Filled Under:

Πραγματοποιείται "ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ"! Μας έχουν ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΕΙ πλήρως...

Οι δείκτες της ανεργίας μπορεί να υποχωρούν όμως την ίδια ώρα στην αγορά εργασίας έχει επικρατήσει η δυναμική των νεόπτωχων εργαζομένων που λαμβάνουν αμοιβή ως 300 ευρώ το μήνα. Όπως παρατηρεί ο καθηγητής Οικονομικών και Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου Σάββας Ρομπόλης πρόκειται για μία νέα κατηγορία που αμείβεται πολύ πιο κάτω από τα 4.500 ευρώ ετησίως που είναι το όριο της φτώχειας σήμερα.
Χαρακτηριστικό αυτής της νέας γενιάς εργαζομένων είναι η ευέλικτη σχέση απασχόλησης με μισθούς – χαρτζιλίκι. Πρόκειται, όπως σημειώνουν “Τα Νέα” για εργαζομένους κυρίως μεταξύ 20 και 29 ετών, κατηγορία στην οποία η ανεργία φθάνει το 37,7%.
Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία περισσότερο από 50% των νέων προσλήψεων αφορά εργασιακές σχέσεις με εκ περιτροπής απασχόληση, ωράρια – λάστιχο και μισθούς πείνας.
Αυτή η νέα γενιά εργαζομένων έρχεται να "κουμπώσει" δίπλα στους φτωχούς συνταξιούχους και τους κοινωνικά αποκλεισμένους αποτελώντας σήμερα τη νέα γενιά νεόπτωχων στη χώρα. 

newmoney.gπηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌