Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Filled Under:

'ΤΖΟΥΦΙΟΣ' Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ! Ρίχνει 'ΑΣΦΑΙΡΑ' μπας και φοβηθούμε...



Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ 

Μπορεί ο Ερντογάν να βρυχάται και να απειλεί τους πάντες και τα πάντα, αλλά στο τέλος συμβιβάζεται . 

Ενδεικτικό παράδειγμα της τακτικής του είναι η στάση που ακολούθησε στο καυτό θέμα του Κουρδικού. 

Η ανεξαρτησία του ιρακινού Κουρδιστάν αποτελεί υποτίθεται μια από τις κόκκινες γραμμές της Άγκυρας.

Ο Ερντογάν απείλησε θεούς και δαίμονες όταν ύψωσαν την κουρδική σημαία στις δημόσιες υπηρεσίες στο Κιρκούκ .

“Να υποστείλετε αμέσως τις σημαίες αυτές , γιατί θα πληρώσετε βαρύ τίμημα”, βροντοφώναξε ο σουλτάνος. Αργότερα, όμως, όταν ανακοινώθηκε η ημερομηνία του Δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία οι τόνοι έπεσαν και με έκπληξη άκουσαν τον σύμβουλο του Προέδρου , Ιλνούρ Τσεβίκ να λέει:”Όλοι έχουν δικαίωμα να ιδρύουν κράτος. Εάν ιδρυθεί κουρδικό κράτος η Τουρκία δεν θα το μποϊκοτάρει”….

Η κυβίστηση τελικά στην πολιτική πρακτική έχει γίνει προσφιλέστατο άθλημα….

Ο Πρόεδρος  γνωρίζει προφανώς καλύτερα από  όλους τόσο την οικονομική κατάσταση  , όσο και τις δυνατότητες των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του, για αυτό δείχνει τέτοια ευελιξία. Φωνάζει και απειλή για εσωτερική κατανάλωση , αλλά δεν υλοποιεί τίποτα από όσα λέει.

Απόστρατοι Στρατηγοί τρέμουν από τον φόβο τους όταν ακούν τις απειλές που εκτοξεύει η Άγκυρα , γιατί γνωρίζουν την κατάσταση που επικρατεί στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά το αμφιλεγόμενο Πραξικόπημα και την αποψίλωση των στελεχών τους.  Καθηγητές που δίδασκαν στις Σχολές Πολέμου του Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας με έκπληξη τους παρακολουθούν τα τεκταινόμενα σε αυτές τις Ακαδημίες.

Μετά την απομάκρυνση των σπουδαστών ως πραξικοπηματίες από τις Σχολές , κάλυψαν τα κενά με φοιτητές που έφεραν από άλλες άσχετες σχολές με μοναδικό κριτήριο την αφοσίωση τους στον Πρόεδρο. Έτσι , αποφοίτησαν από τις Σχολές αξιωματικοί που έλαβαν στρατιωτική εκπαίδευση από τον Μάρτιο του 2017 μέχρι τον Ιούνιο.   Πόσο καλά εκπαιδευμένος μπορεί να είναι ένας αξιωματικός με τρίμηνη στρατιωτική εκπαίδευση;   Όπως εύστοχα είπε ένας πρώην καθηγητής  “αυτοί οι απόφοιτοι όχι μόνο δεν έλαβαν στρατιωτική εκπαίδευση , αλλά δεν κατάφερνα να μάθουν ούτε τον ύμνο του Στρατού”.

Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με τις Ειδικές Δυνάμεις. Μετέφεραν 200 σπουδαστές από άσχετες σχολές και τους εκπαίδευσαν ένα τρίμηνο.  Οι άνδρες αυτοί θα κληθούν κάποτε να αναλάβουν  ειδικές αποστολές….
militaire πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌