Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Filled Under:

Άρχισαν τα όργανα! Η Θάνου ΥΠΕΡΑΜΥΝΕΤΑΙ τον ΣΥΡΙΖΑ...



Σφοδρή κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τη Βασιλική Θάνου με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε η σύμβουλος του πρωθυπουργού στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η κ. Θάνου κατηγόρησε τη Ν.Δ. για «ανειλικρίνεια» και «δήθεν αγωνία» προκαλώντας την άμεση και αιχμηρή απάντηση της Ν.Δ.
Σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του Alpha 9,89 η κ. Θάνου επιτέθηκε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζοντας ότι «τους ενοχλεί ή τους φοβίζει» η συνεργασία της με τον πρωθυπουργό επειδή έδωσε μάχη κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς.
«Απέδειξα και από την προηγούμενη θητεία μου ότι έδωσα μάχη κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς, την οποία κάνει και η κυβέρνηση ίσως για άλλους λόγους, δεν μπορώ να μπω στο δικό τους μυαλό. Θεωρώ ότι ορισμένοι εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων δεν δικαιούνται να κάνουν αυτή την κριτική. Είναι τελείως ανειλικρινής η κριτική αυτή που κάνουν. Το κόμμα της Ν.Δ. δεν μπορεί τώρα αιφνιδίως να βγαίνει και να λέει ότι δήθεν αγωνιά γιατί κινδυνεύει η Δημοκρατία από το ότι η Θάνου διορίστηκε στο νομικό γραφείο του πρωθυπουργού όταν όλος ο νομικός κόσμος γνωρίζει ότι ο νομικός σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη είναι ο πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός (σ.σ.: ο Παναγιώτης Πικραμμένος)».
Σκληρή απάντηση στα όσα είπε η κ. Θάνου έδωσε η Ν.Δ. με ανακοίνωσή της.
«Η σύμβουλος του πρωθυπουργού κυρία Θάνου δίνει δείγματα γραφής στον προϊστάμενό της και επιβεβαιώνει τα κριτήρια του διορισμού της με επιθέσεις εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Αποδεικνύει ότι προσελήφθη στο Μαξίμου για το ιστορικό της.
Ιστορικό που δείχνει πόσο υπονομευτικά προς τη Δικαιοσύνη και υποστηρικτικά προς την κυβέρνηση έχει δράσει.
Άξια τα οδοιπορικά της».
Για Καμμένο
Την ίδια στιγμή η Ν.Δ. κρατά στην πρώτη γραμμή της ατζέντας την επίθεση στον Πάνο Καμμένο. Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Ν.Δ. Νίκος Παναγιωτόπουλος με ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό Σταύρο Κοντονή υπογραμμίζει ότι έχει προκύψει «σφοδρή αναταραχή στους κόλπους της Δικαιοσύνης λόγω των συνεχών παρεμβάσεων κυβερνητικών στελεχών στο έργο της με τρόπο τέτοιο ώστε αφενός να διακινδυνεύεται η λειτουργική ανεξαρτησία της και αφετέρου να απαξιώνεται ως θεσμός το κράτος δικαίου στη συνείδηση των πολιτών».
Αναφέρεται στις «συχνές προσφυγές του υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Π. Καμμένου» και θέτει σχετικά ερωτήματα. Ο τομεάρχης Ν.Δ. ζητά να ενημερωθεί αν υπάρχουν καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον του υπουργού Εθνικής Αμυνας σε ποινικά δικαστήρια κατά το χρονικό διάστημα 2010 – 2017, πόσες μηνύσεις και μηνυτήριες αναφορές έχει καταθέσει ενώπιον των αρμόδιων εισαγγελικών Αρχών το ίδιο διάστημα, πόσες αγωγές έχει καταθέσει ενώπιον των πολιτικών δικαστηρίων κατά το ίδιο χρονικό διάστημα και ποιους αφορούν.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌