Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

Filled Under: ,

Λύθηκε το μυστήριο: Να σε τι διαφέρουν, τελικά, τα λευκά από τα καφέ αυγά

Τα βλέπετε στα ράφια των σούπερ μάρκετ ή στη λαική αγορά. Άλλα έχουν ένα λευκό χρώμα και άλλα πιο καφέ. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί;
Είναι μια από τις τροφές που τρώγονται με όλους τους δυνατούς τρόπους: τηγανιτά, βραστά, ψητά, ενσωματωμένα στο φαγητό. Τα αυγά είναι φανταστική τροφή και, όπως είναι φυσικό, έχουν πολλούς και φανατικούς θαυμαστές. Οι περισσότεροι υποθέτουν ότι έχει να κάνει με την ποιότητα ή τον τόπο προέλευσης τους, αλλά μόνο λίγοι όμως γνωρίζουν την πραγματική διαφορά ανάμεσα στα λευκά και τα καφετί αυγά.
Για να σάς απαλλάξουμε από την περιέργεια, να σας πούμε ότι όλα εξαρτώνται από το χρώμα των φτερών της κότας που τα έκανε. Οι κότες με λευκά φτερά γεννούν λευκά αυγά ενώ οι πιο κοκκινοκαφέ κότες γεννούς πιο σκούρα αυγά.
Υπάρχει διαφορά στη γεύση τους; Καμία.
Μπορεί το χρώμα να επηρεάσει αυτό την ποιότητα τους; Ούτε.

Για την ακρίβεια μάλιστα, σύμφωνα με ειδικό του Πανεπιστημίου Cornell, τα πιο καφέ αυγά μπορεί απλώς να έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά, αλλά η διαφορά είναι τόσο μικρή που θεωρείται αμελητέα. ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌