Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Filled Under:

Όσα ΚΡΥΒΟΥΝ τα ελληνικά ΜΜΕ για τα ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ! Μόνο ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ...

Με αφορμή τις γεωτρήσεις που η Κύπρος διεξάγει και την κατοχύρωση του ορυκτού πλούτου της υπέρ του κυπριακού λαού που έχει καταφέρει με επιτυχείς συμβάσεις, αξίζει να αναφερθούμε στο διαχρονικό πρόβλημα της μη αξιοποίησης των Ελληνικών κοιτασμάτων αλλά και στα ζητήματα που εγείρονται από αυτό.
Σύμφωνα με έρευνες καταξιωμένων επιστημόνων, η αξία των ελληνικών κοιτασμάτων υπολογίζεται στο αστρονομικό ποσό των  1.731.380.000.000 ευρώ, και για όσους αδυνατούν να το… διαβάσουν, να τους πούμε πως είναι της τάξης του ενός τρισεκατομμυρίου εφτακοσίων-τριάντα ενός δισεκατομμυρίων, τριακοσίων ογδόντα εκατομμυρίων ευρώ.
Το ερώτημα όμως είναι τι ποσοστά θα έπαιρνε η χώρα μας σε μία πιθανή διαδικασία αξιοποίησής τους δεδομένου του “βεβαρημένου παρελθόντος” της χώρας στις αξιοποιήσεις ορυκτού πλούτου και συγκεκριμένα στην παραχώρηση του χρυσού  της Χαλκιδικής στους Ροθτσιλντ επί κυβερνήσεως Σημίτη.
Η αλήθεια όμως είναι πως η χώρα μας διακατέχεται εδώ και δεκαετίες από ένα φοβικό σύνδρομο που κατατρέχει όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις, το ποίο σταδιακά έγινε η σφραγίδα της εξωτερικής μας πολιτικής.
Κάθε προοπτική αξιοποίησης του ορυκτού μας πλούτου θα βρίσκει αντιμέτωπη πάντα την σαθρή, ράθυμη και πολλές φορές εθνοπροδοτική πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων, αφήνοντας τους Έλληνες να φτωχοποιούνται από μνημόνια και από τις ανίκανες πολιτικές που οι ίδιοι εφαρμόζουν-επιβάλλουν.  πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌