Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Filled Under:

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ! Πολίτες ή Πελάτες;..

Μετά την μείωση μισθών και συντάξεων ΚΑΙ από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και από τις προηγούμενες "μνημονιακές" κυβερνήσεις, μετά την κατακόρυφη αύξηση των φόρων ΚΑΙ από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με αποτέλεσμα να οργιάζει η φοροδιαφυγή, όπως ακριβώς και με τις προηγούμενες "μνημονιακές" κυβερνήσεις, μετά την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών ΚΑΙ από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που είχαν σαν αποτέλεσμα την ραγδαία αύξηση της ανασφάλιστης και μαύρης εργασίας, όπως ακριβώς και με τις προηγούμενες "μνημονιακές" κυβερνήσεις, μετά την ψήφιση μνημονίων ΚΑΙ από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  όπως ακριβώς και με τις προηγούμενες "μνημονιακές" κυβερνήσεις, έρχεται στην επικαιρότητα ένα ακόμα μείζων πολιτικό θέμα που, δυστυχώς, παρά τα όσα του αντιθέτου ισχυρίζεται η σημερινή κυβέρνηση, αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι δυστυχώς, ούτε αυτή διαφέρει σε τίποτα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. 

Ο λόγος για την τοποθέτηση της Βασιλικής Θάνου ως προϊσταμένης του νομικού γραφείου του Πρωθυπουργού, μια ενέργειας, που σαφώς εντάσσεται στα πλαίσια της προσπάθειας της σημερινής κυβέρνησης για "παρεμβάσεις" στο "θεσμικό εμπόδιο" που αποτελεί γι αυτήν, ένας από τους πυλώνες της δημοκρατίας που είναι η Δικαιοσύνη. Δε θα τολμούσα να χαρακτηρίσω το γεγονός αυτό προσπάθεια για "Συνταγματική εκτροπή". Όμως σίγουρα αποτελεί μέρος μιας "καθεστωτικής" αντίληψης που φαντάζομαι ότι ούτε αυτή αποτελεί τον κανόνα στους βουλευτές της συγκυβέρνησης.

Και μετά τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης και της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, έρχεται η ακόλουθη απάντηση από το Μαξίμου, που με τον πιο ηχηρό τρόπο, αποδεικνύει ότι και οι σημερινοί δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους προηγούμενους...

«Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης στην προσπάθειά τους να υποστηρίξουν με ακόμα ένα ανόητο επιχείρημα το αφήγημά τους περί δήθεν παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη, ψεύδονται, χυδαιολογούν και σπιλώνουν υπολήψεις».

«Επειδή ο συντάκτης της ανακοίνωσης της ΝΔ, είτε έχει κοντή μνήμη είτε όψιμα μπήκε στην πολιτική, υπενθυμίζουμε, ότι η ΝΔ δεν είχε κανένα πρόβλημα όταν:

- Ο Χαράλαμπος Αθανασίου παραιτήθηκε από εν ενεργεία Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου , προκειμένου να μπει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Ν.Δ. επί Αντώνη Σαμαρά και εν συνεχεία να αναλάβει χρέη υπουργού Δικαιοσύνης.

- Ο πρώην Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Παναγιώτης Πικραμμένος, ως εν ενεργεία δικαστικός λειτουργός την περίοδο 1991-1993 ήταν σύμβουλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, όπως έχει παραδεχθεί ο ίδιος, και μετά έγινε Πρόεδρος του ΣτΕ! Σήμερα δε, ως συνταξιούχος τέως Πρόεδρος του ΣτΕ συνεχίζει να παρέχει τις νομικές του γνώσεις στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

- Ο Κωνσταντίνος Μενουδάκος, επίσης ως εν ενεργεία δικαστικός λειτουργός, υπήρξε Νομικός Σύμβουλος της κυβέρνησης Σημίτη».

«Απαιτεί λοιπόν τουλάχιστον θράσος από τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη να εγκαλεί την κυβέρνηση για την ανάληψη καθηκόντων από την πρώην Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του Αρείου Πάγου μετά τη συνταξιοδότησή της, αλλά και σαφή προσβολή προς τα πρόσωπα των δικαστικών λειτουργών που αποφασίζουν κατόπιν της λήξης της θητείας τους να εισφέρουν τις νομικές τους γνώσεις από θέσεις που εκείνοι επιλέγουν», σημειώνεται επίσης.
Β. Αποστολόπουλος  πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌