Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Filled Under:

EΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ! Αποχώρηση ΣΕΙΣΜΟΣ ταράζει την ΕΛΛΑΔΑ...

Από φθινόπωρο αναμένεται να αλλάξει ο επικεφαλής του ελληνικού προγράμματος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την αποχώρηση του Ντέκλαν Κοστέλο και την τοποθέτηση νέου προσώπου. Η αποχώρηση του Κοστέλο δεν είναι δεδομένη αλλά μία φήμη που κυκλοφορεί έντονα στις Βρυξέλλες.
Ο Κοστέλο ανέλαβε αυτήν τη θέση από το καλοκαίρι του 2014 ενώ ως αντικαταστάτης του ακούγεται το όνομα του Πορτογάλου Ζοάο Νογκουέιρα Μαρτίνς, ο οποίος ήταν νούμερο δύο στο πρώτο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, όταν επικεφαλής της τρόικας ήταν ο Σερβάας Ντερούς και στη συνέχεια ο Ματίας Μορς.
Ο Μαρτίνς έχει ήδη γνώση της ελληνικής πραγματικότητας και οικονομίας ενώ την προηγούμενη φορά είχε επιδείξει ανησυχία για την επιτυχία του προγράμματος και την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.
Επίσης, ως πιθανό ακούγεται και το ενδεχόμενο αποχώρησης του επικεφαλής του Euroworking Group Τόμας Βίζερ, ο οποίος από τις 31 Ιανουαρίου συνταξιοδοτείται και θα αποχωρήσει από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Στο μεταξύ, αναμένεται ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης στην Ολλανδία με αποτέλεσμα να μην είναι πλέον ΥΠΟΙΚ ο Γερούν Ντάισελμπλουμ και να πρέπει να αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου του Eurogroup. Κι αυτό να μην γίνει τώρα, η θηtεία του λήγει στις αρχές του επόμενου χρόνου οπότε νέο πρόσωπο θα γίνει πρόεδρος του Eurogroup.  πηγη


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌