Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Filled Under: ,

Facebook: Τα δύο τιπς για να μη σας παρακολουθούν χωρίς να το ξέρετε


Με δύο δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες, το πιθανότερο είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε το Facebook και από τη στιγμή που το χρησιμοποιούμε, το Facebook «παρακολουθεί» τη δραστηριότητά μας, προκειμένου να συλλέξει στοιχεία και να μας «πουλήσει» στοχευμένες διαφημίσεις.
Έτσι, ένα από τα βασικά ζητήματα που προκύπτουν από τη χρήση του Facebook είναι πόσα και ποια δεδομένα μας μοιραζόμαστε με τον έξω κόσμο. Παρακάτω, υπάρχουν οδηγίες, ώστε να μπορούμε να ελέγχουμε ακόμα καλύτερα τη ροή πληροφοριών που το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης λαμβάνει από εμάς.
1. Το Facebook μας παρακολουθεί όταν χρησιμοποιούμε το λογαριασμό μας για να μπούμε σε άλλες εφαρμογές: αν η ιδιότητα αυτή του Facebook μας προβληματίζει υπάρχει ένας απλός τρόπος για να το αποτρέψουμε.
-Πηγαίνουμε στις Ρυθμίσεις,
-Κατεβαίνουμε στις Εφαρμογές.
-Κλικάρουμε την Πλατφόρμα.
-Πατάμε την Επεξεργασία
-Επιλέγουμε την απενεργοποίηση της Πλατφόρμας
2. Εφαρμογές που χρησιμοποιούν φίλοι σας μπορούν επίσης να βλέπουν προσωπικά σας δεδομένα: αν δεν επιθυμείτε να απενεργοποιήσετε την πλατφόρμα, αλλά δεν θέλετε άλλες εφαρμογές να παρακολουθούν τη δραστηριότητά σας στο Facebook, μπορείτε να τις εμποδίσετε.
-Πηγαίνουμε στις Ρυθμίσεις του Facebook.
-Κατεβαίνουμε στις Εφαρμογές.
-Πατάμε το κουμπί "Εφαρμογές που χρησιμοποιούν άλλοι"
-Απενεργοποιούμε όλα τα στοιχεία που δεν θέλουμε να βλέπουν τρίτοι.  ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌