Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Filled Under:

H διαφθορά των Γερμανών έφτασε μέχρι το Ισραήλ: Συλλήψεις κυβερνητικών για μίζες από γερμανικά υποβρύχια!




Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ. Οπως το σύστημα διαφθοράς ξένων αξιωματούχων που έχουν στήσει οι γερμανικές αμυντικές εταιρείες σε όλο τον πλανήτη, αλλά φαίνεται ότι αυτή ντην φορά "βρήκαν τον δάσκαλό τους": 
Σε έξι συλλήψεις προχώρησε σήμερα το πρωί η ισραηλινή αστυνομία με την κατηγορία της διαφθοράς, της δωροδοκίας και το "ξέπλυμα μαύρου χρήματος" για την προμήθεια τριών υποβρυχίων αναερόβιας πρόωσης τύπου Dolphin (Type 212) από τηn γνωστή για τις μίζες της σε όλο το σύστημα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από την πώληση των υποβρυχίων Type 214, γερμανική HDW, θυγατρική της ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS), στο ισραηλινό Ναυτικό.
Οι τρεις από τους τέσσερις είναι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και οι άλλοι οι αντιπρόσωποι της εταιρείας στο Ισραήλ.
Οι συλλήψεις αφορούν το τελευταίο συμβόλαιο του 214 για την απόκτηση των υποβρυχίων που πλέον θα έχουν την δυνατότητα εξαπόλυσης ακόμα και πυρηνικών βλημάτων.
Η εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2016 και αγγίζει το πρωθυπουργικό περιβάλλον, καθώς ο Νταβίντ Σίμρον, δικηγόρος του Μπενιαμίν Νετανιάχου, διατηρούσε επιχειρηματικές σχέσεις με τον αντιπρόσωπο της TKMS στο Ισραήλ.
Ο συγκεκριμένος τοποθετήθηκε στο διοικητικό συμβούλιο εταιρίας η οποία συμβουλεύει τη γερμανική ThyssenKrupp, θυγατρική της οποίας είναι η… διαβόητη γερμανική HDW, κατασκευάστρια τόσο των ισραηλινών όσο και των ελληνικών υποβρυχίων.
Η συμφωνία για τα τρία υποβρύχια ξεπερνά το ένα 1,3 δισεκατομμύριο δολάρια παρά το 30% έκπτωση που κάνει επίσημα το γερμανικό κράτος λόγω του Ολοκαυτώματος.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ συμφωνία για τα F-35 που προμηθεύεται η ισραηλινή Αεροπορία διήρκεσε εφτά χρόνια και πέρασε από τα χέρια τριών αρχηγών της Αεροπορίας, στην περίπτωση των Type 212 η συμφωνία ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από ένα έτος.
Υποτίθεται, ότι τα τρία επιπλέον υποβρύχια οι Ισραηλινοί θα τα προμηθευτούν για να αντικαταστήσουν τα τρία πρώτα που προμηθεύτηκαν τη δεκαετία του 1990
Εγινε μάλιστα λόγος και για μια αραβική εταιρία που θα κερδίσει από τη συμφωνία, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες.
Και στην Ελλάδα στην συμφωνία είχε εμπλακεί η Abu Dhabi Mare.
Eδώ εκτός από την αρχική απάτη είχαμε την αναθεώρηση της σύμβασης το 2010 και την... νέα παραγγελία επιπλέον παραγγελία δύο υποβρυχίων Type 214 από τον τότε υπουργό Εθνικής Αμυνας Ε.Βενιζέλο, λίγο πριν ξεσπάσουν οι αποκαλύψεις και καταστεί ουσιαστικά ανενεργό το συμβόλαιο.
Η υπόθεση αυτή δεν έχει κλείσει και δεν έχουν καταλογιστεί ακόμα ευθύνες...ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌